Pilgir'den 4 Şubat Dünya Kanser Günü̈ ile ilgili açıklama

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi Başkanı Veyis Pilgir 'Kanser tedavi ve bakımına herkesin kolaylıkla erişebildiği bir dünya olması için çalışıyoruz' dedi.

Pilgir'den 4 Şubat Dünya Kanser Günü̈ ile ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi Başkanı Veyis Pilgir 4 Şubat Dünya Kanser Günü̈ nedeniyle yayımladığı mesajında, derneklerinin milyonlarca kanser ölümünün önlenebildiği ve hayatî öneme sahip kanser tedavi ve bakımına herkesin kolaylıkla erişebildiği bir Dünya olması için çalıştığını söyledi.

Her yıl farklı bir tema belirlenen güne dair 2022 yılının temasının Kanser Bakımında Daha İleriye olduğunu ifade eden Veyis Pilgir şunları söyledi:“4 Şubat Dünya Kanser Günü̈, Uluslararası Kanser Kontrol Örgütünün 2000 yılında başlattığı küresel bir girişimdir. Dünya Kanser Günü̈ destekçileri, dünya çapında farkındalığı artırarak, kanser eğitimini geliştirerek ve kişisel, toplumsal ve devlet düzeyinde harekete geçmeyi ve milyonlarca kanser ölümünün önlenebildiği ve hayatî öneme sahip kanser tedavi ve bakımına herkesin kolaylıkla erişebildiği bir Dünya olması için çalışmaktadır.

Dünya Kanser Günü̈ için yeni üç yıllık kampanyayla Dünya’nın her yerindeki insanların gereksinim duydukları kanser tedavisine erişimdeki zorluklara odaklanılmıştır. ‘Bakım açığını kapatın-Kanser bakımında daha ileriye’ kampanyasının ilk yılı, dünya çapında kanser tedavisine erişimdeki zorlukları ifade etmekle ilgilidir. Bu açıdan yenilikçi olmak; ön yargılara meydan okumak ve gerçekçi yaklaşımlarla mümkündür.” dedi.  HATİCE KARAKUŞ

Bakmadan Geçme