Piyasa değerleri çakıldı

Fiyat artışları nedeniyle son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen zincir marketler, yaşanan siyasi gerginlik sonrası piyasa değerlerinde sert düşüşler görüldü.

Piyasa değerleri çakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyon tartışması kötü etkiledi. Geçtiğimiz hafta zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarındaki yükseliş tepki oluşturmuştu. Konu siyasete taşınmasının ardından yaşanan enflasyon tartışması haftanın son gününde zincir marketlerin borsadaki hisse senetlerinde sert düşüşleri getirdi. Cuma günü endeksdeki düşüşten bağımsız gıda şirketlerinde ayrı para çıkışı yaşandı. En çok para çıkışı listesinde ikinci sırada olan BİMAS'ta 363 milyonluk para çıkışı gerçekleşti. 92 milyonluk para çıkışıyla MGROS en çok para kaybeden 18. şirket oldu.

ZİNCİR MARKETLER XGIDA'DAN NEGATİF AYRIŞTI

Bir diğer gıda şirketi olan SOKM 55 milyonluk para çıkışıyla 22. sırada haftayı kapattı. XGIDA (BİST GIDA-İÇECEK) endeksi haftayı yatay olarak kapatmasına rağmen boykot söylemleri öncü zincir marketlerin hisse senetlerini olumsuz etkiledi. Hisselerdeki düşüş teknik olarak değil, haber akışı nedeniyle gerçekleşti. Hafta sonu boykot çağrıları sonrasında konu en çok konuşulanlar listesinden çıkmadı. BİMAS tarafında son düşüş sonrası haftalık pivot, 13-22 ve 50 günlük destek kırıldı. Satışların devamı gelmesi halinde 100 günlük destek olan 120 TL desteği bulunuyor. Bu hafta gelecek haber akışı önemli (UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme