Piyasaya sahte zeytinyağı sürmeye çalıştılar

Eskişehir'de 2 kişi piyasaya sahte zeytin yağı sürmeye çalıştı. Jandarma ekipleri olaya müdahele ettiler, şübheli şahıslar yakalandı.

Eskişehir’de kent merkezinde ikamet eden 2 şahıs insanların sağlığını hiçe sayarak piyasaya sahte zeytin yağı sürmeye çalıştı.

Önce ucuz palm, pamuk, soya ve benzeri bitkisel yağların içerisine aroma ve endüstriyel boya kattılar, daha sonra sahte zeytinyağı üretip ürüne sahte ve taklit markalar basarak piyasaya sürdüler.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Tepebaşı İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri olaya müdahele etti.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ile şübheli şahıslara ait olduğu bilinen 1 araç ve 2 adreste aramalar yapıldı.

Çalışmalar sonucunda 845 litre sahte zeytinyağı, 10 adet elektronik sigara, 50 adet elektronik sigara cihazı muhteviyatı bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şüpheli kişilere 262 bin 477 TL idari yaptırım cezası kesti. Ele geçirilen malzemelerin toplam 1 milyon 240 bin TL değerinde olduğu belirlendi.

2 şüpheli hakkında farklı suçlardan soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme