• Haberler
  • Güncel
  • Poğaça midenizi yakıyorsa bu yöntemle yakmayacak.. İşte hemen uygulamanız gereken yöntem

Poğaça midenizi yakıyorsa bu yöntemle yakmayacak.. İşte hemen uygulamanız gereken yöntem

Mide yakan poğaçalar sinir bozucu olabiliyor. Özellikle sabah işe giderken pastaneden alınan poğaça ve açmalar mideyi rahatsız edebiliyor. Bilmeniz gereken bu sağlık tüyosu ile mide yakan poğaçalara elveda diyoruz.

Poğaça midenizi yakıyorsa bu yöntemle yakmayacak.. İşte hemen uygulamanız gereken yöntem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabah işe veya okula giderken pastaneden poğaça aldıysanız muhtemelen mideniz yanmıştır. Ama merak etmeyin bu midenizin sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor. Tam tersine pastanedeki yağların kalitesizliğine işaret ediyor.

Onedio.com'da yer alan bir içerikte pastanelerden alınan poğaçaların mideyi yakmasına neden olarak, "Pastaneden satın alınan poğaçanın mideyi yakmasının nedeni kullanılan yağdır. Tatlı ve tuzlu kurabiyelere, torba bisküvi, kek ve mayalı hamurlara esnek yapısı sayesinde yüksek performans veren, çok amaçlı kullanılabilen margarin türünden olan alba yağı maliyetinin düşük olması sebebiyle kullanılmaktadır." gösterildi.

KARBONATLI SU KARIŞIMINI HEMEN TÜKETİN

Poğaça midenizi yakıyorsa bu yöntemle yakmayacak.. İşte hemen uygulamanız gereken yöntem

Eğer yediğiniz poğaça midenizi yakıyorsa hemen karbonatlı su karşımına başvurun.

Medicalpark.com.tr'de yer alan bir içerikte,  Karbonatlı su karışımı: Karbonat mide asitlerini nötralize ederek, bazı mide yanması ataklarını yatıştırabilir. Bunu yapmak için, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak su içinde çözün ve yavaşça için. Zencefil ise yüzyıllarca birçok halk tarafından mide ekşimesi için kullanılmıştır.

EVDEKİ POĞAÇA DA MİDEYE DOKUNABİLİR

Evde tertemiz poğaça yaptım yine de mideme dokundu dediğinizi duyar gibiyiz. Böyle durumlarla da karşılaşmanız gerçekten mümkün. Ancak pastanedekiyle sebebi biraz farklı. Pastanede kullanılan yağ nedeniyle mide yanması oluşurken evde ise tamamen bu durum mayadan kaynaklıdır. Hatta konuyla ilgili önemli görüşler bulunan Ekşi Sözlük'te, "Bu yanma olayı poğaça hamurundaki hamur mayasından dolayı olur. bünyeye göre fazla yenirse reflü gibi hissetirir, mide asidi ağıza gelip boğazı yakıyormuş gibi hissetirir. poğaçanın midenizi ve yemek borunuzu yakmaması için poğaça ve çayın yanında peynir, reçel, zeytin gibi kahvaltılıklardan tüketin." önerisinde bulunuldu. 

Kaynak: Onedio.com, Medicalpark.com.tr, Eskisozluk1923.com
Derleme: Hakimiyet.com**/

Bakmadan Geçme