Pota'nın Konyalı perisi

FIBA Alt yapı Gelişim projesi kapsamında U13 Milli takım kampına seçilen 41 kız sporcunun arasına Konyaspor'dan Zeynep Ecrin Polat'da girmeyi başardı.

Pota'nın Konyalı perisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ECRİN, 12 YAŞINDA DİKKAT ÇEKMEYE BAŞLAMIŞ.

FIBA Alt yapı Gelişim Projesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Koordinatörlüğünde, Türkiye, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Romanya Basketbol federasyonlarının ortaklığında 7 yıl önce başlatıldı.

FIBA Alt yapı Gelişim Projesi, U 13 Kız ve Erkek Milli takımlarının potansiyel sahibi oyuncu, genç antrenör ve yöneticilerinin gelişimini amaçlıyor.

Bu kapsamda organize edilecek 1. ULUSAL Basketbol Kampı 25-29 Ocak 2023 tarihlerinde Kocaeli'nde gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında İzmit'teki kampta, 24 antrenör, 41 kız ve 40 erkek 2009-2010 doğumlu Türkiye genelinde seçilen gelecek vaad eden basketbolcular yer alıyor.

Bu önemli kampa Ayos Konyaspor Basketbol Alt yapı Sorumlularından Antrenör Gamze Keskinkaya, yardımcı antrenör kategorisinde katılma daveti alırken, Konyaspor basketbol takımından ise tek bir sporcu katılacak.

Konya'dan Zeynep Ecrin Polat, son iki yıldaki gelişimi ve performansı ile U13 Kız Milli takım aday kadrosuna davet edildi.

4 yıldır Yeşil-Beyazlı formayı giyen Ecrin'in, sezon başında bir çok kulüpten transfer teklifi aldığı,  ancak yetiştiği kulüpten ve okul arkadaşlarından ayrılmak istemediği öğrenildi. 

Bir üst kategoride de forma giyen potanın peri adayı Zeynep Ecrin Polat, Konya basketbolunun,  Türk basketboluna kazandıracağı ilk kadın sporcu olarak tarihe geçmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe, Galatasaray, Mersin Gençlerbirliği, TED Ankara Kolejliler, ATA Gençlik ve Emlak Konut gibi 22 takımın Alt yapısından seçilen basketbolcuların arasından seçilen 41 Kız sporcu arasına giren Zeynep Ecrin Polat, Konyaspor basketbol takımının da tek temsilcisi olacak.

Kampta özel antrenmanların yanı sıra profesyonel basketbolcular la çevrimiçi söyleşiler yapılacak.

Pota'da gelecek vaat eden sporcuların yer aldığı kamp, elit takımların antrenörleri tarafından da takip edilecek.

(Haber:Rahmi Gündüz)

Pota'nın Konyalı perisi

Bakmadan Geçme