• Haberler
  • Spor
  • Pozuelo pahalı geldi, Enis Bardhi Konyaspor'da! Orta saha planlaması değişiyor...

Pozuelo pahalı geldi, Enis Bardhi Konyaspor'da! Orta saha planlaması değişiyor...

Konyaspor, Kuzey Makedonyalı yıldız Enis Bardhi'yi kadrosuna kattı. Pozuelo'nun yüksek maliyeti nedeniyle transferden vazgeçen yeşil-beyazlılar, orta saha planlamasında Bardhi'yi kilit isim olarak konumlandırdı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor, orta sahaya önemli bir takviye gerçekleştirdi. Kuzey Makedonyalı tecrübeli futbolcu Enis Bardhi, yeşil-beyazlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncunun senelik toplam maliyeti, maaş ve imza parası dahil 1 milyon euro civarında olacak.


Bardhi'nin transferi, aynı mevkide önerilen bir başka yıldız Alejandro Pozuelo hamlesinin rafa kalkmasıyla hız kazandı. Kulübüyle yollarını ayıran Pozuelo, Konyaspor’a menajerler aracılığıyla önerildi ancak yüksek maaş talebi nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi. Pozuelo'nun ücret talebinde indirime gitmesi durumunda Konyaspor yönetimi İspanyol oyuncu için harekete geçecek.  

10 NUMARA ARAYIŞI DEVAM EDİYOR! 

Teknik heyetin aradığı 10 numarayı bulması durumunda Enis Bardhi’yi klasik bir 10 numara olarak değil, 8 numara pozisyonunda değerlendireceği ifade ediliyor. Ancak kulübün 6-8 numara transferi yapması durumunda, Bardhi'nin daha ofansif yani 10 numara rolünde kullanılabileceği de belirtildi. Bu nedenle Bardhi, orta sahadaki sistemin anahtar parçası olarak görülüyor.

ORTA SAHADA DEĞİŞİM SİNYALİ...

Enis Bardhi'nin transferi sonrası Konyaspor'da orta saha rotasyonunda değişim sinyalleri verilmeye başlandı. Aynı bölgede görev yapan Pedrinho, Bjørlo ve Aleksiç üçlüsünden en az iki oyuncunun kadro planlamasında düşünülmediği ifade ediliyor. 

Özellikle geçtiğimiz haftalarda Viking Stadyumu’nda, FFK’nin deplasman maçında tribünde görüntülenen Bjørlo, kulübüne geri döneceği yönündeki iddiaları yeniden gündeme taşımıştı. Öte yandan, Aleksiç'e Türkiye içinden bazı Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin ilgi gösterdiği biliniyor. Teknik heyetin yeni transfer Bardhi’yi 8 numara olarak konumlandırma planı, bu bölgede yaşanacak ayrılıkları hızlandırabilir.

Pedrinho’nun sol kanat pozisyonuna çekilmesi planlanırken teknik heyet, oyuncunun kariyerindeki en iyi performansı bu bölgede sergilediğini ve doğal pozisyonunun sol kanat olduğunu düşünüyor. 
 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!