Premier Lig'de Manchester City lider

İngiltere Premier Lig'in 34'üncü hafta erteleme karşılaşmasında Tottenham Hotspur'la mücadele eden Manchester City, rakibini 2-0 yenerek son haftaya 88 puanla lider girdi.

Premier Lig'de Arsenal ile şampiyonluk yarışında olan Manchester City, erteleme maçında Tottenham deplasmanına çıktı.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın 51'inci  dakikasında ceza sahası içerisinde hızlı paslaşmalar yapan City'de Kevin De Bruyne son çizgiden çevirdiği topu Erling Haaland kale önünde meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Londra ekibinin atağında kaleci Ederson, kale önünde Romero ile çarpışarak sakatlık geçirdi ve daha sonrasında kaleyi Ortega'ya devretti. Tottenham, ikinci yarıda ataklarını sıklaştırırken kaleci Ortega birçok net pozisyonda gole izin vermedi.

Maçın 90'ıncı dakikasında hızlı gelişen City atağında Jeremy Doku, ceza sahası içerisinde Pedro Porro'nun müdahalesiyle yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi. Norveçli golcü Haaland, topu ve kaleci Vicario'yu ayrı köşelere göndererek skoru tayin etti. Maçta başka gol olmazken konuk gelip sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu skorla puanını 88'e yükselten Manchester City, ligde galibiyet serisini 8 maça çıkararak, son haftaya Arsenal'ın 2 puan önünde lider girdi. Tottenham deplasmanında son 4 sezonda sahadan yenilgiyle ayrılan Pep Guardiola, bu kötü gidişata son verdi.


Maviler, son hafta West Ham United'ı ağırlayacak. Arsenal da evinde Everton ile mücadele edecek. Bu iki karşılaşmada 19 Mayıs Pazar TSİ 18.00'de oynanacak. 

Bakmadan Geçme