'Problemlerimizi Çözmeliyiz'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili şunları söyledi, 'Görüşmede daha sık bir araya gelinmesinin ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde diyaloğun artırılmasının önemine vurgu yaptım.'

'Problemlerimizi Çözmeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'ndan sonra gazetecilerle bir araya geldi.

NATO Karargahı'nda Savunma Bakanları Toplantısı'nın yanında Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı’nın da gerçekleştirildiğini belirten Akar şunları kaydetti, "Bu toplantılarda Türkiye olarak yaptıklarımızı, hangi noktada olduğumuzu paylaştık. Katkılarımızı, desteklerimizi ifade ettik." 
 

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Akar, Ukrayna konusunda Türkiye'nin çalışmalarını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilgili bakanların, bizlerin yaptığı şey bir an önce ateşkesin sağlanması. Tarafların barışçıl yol ve yöntemlerin bulunmasına yönelik çalışmalarını artırması. Çünkü orada kötüleşen bir insani durum var. Bu duruma bir an önce son verilmesi konusundaki girişimlerimizi sürdürüyoruz. Diplomasinin önünün açılmasının önemli olduğunu gündeme getirdik, getiriyoruz" dedi.

Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile görüldüğünden bahseden Akar, "Bunlar Türkiye olarak bizim göğsümüzü kabartan konular oldu. Buradaki toplantılarda, ikili görüşmelerimizde bakanlar kendi ülkeleri adına Türkiye'ye takdirlerini, teşekkürlerini ifade ettiler" diye konuştu.

Bakmadan Geçme