Prof. Dr. Koç, yaralı depremzedeleri ziyaret etti

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, deprem felaketini yaşayan şehirlerden Konya'ya getirilerek tedavi altına alınan yaralı depremzedeleri ve yakınlarını Konya Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralı vatandaşlar ile sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Koç, hastaların durumları ile ilgili olarak Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc'den de bilgiler aldı.

Prof. Dr. Koç, yaralı depremzedeleri ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Haber: Deprem bölgesinden Konya’da bulunan kamu, üniversite ve özel hastanelere bu güne kadar toplamda 6 bin 875 hasta geldiğini belirten Prof. Dr. Koç, bu hastalardan 406’sının halen çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Koç, 406 hastadan 72’sinin yoğun bakım servislerinde tedavi altında olduğunun da bilgisini verdi. 

Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak deprem bölgesine 92’si uzman doktor, 37’si pratisyen hekim olmak üzere sağlık alanında görev yapan farklı meslek gruplarından toplam 845 sağlık çalışanı görevlendirmesi yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Şehrimizdeki sağlık altyapımızın verdiği güç ile tüm imkânlarımızı seferber ederek deprem bölgesindeki yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Müdürlüğümüzden gönderdiğimiz, 51 ambulans, 10 UMKE ve 8 hizmet aracımız ile bölgede çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Konya Şehir Hastanesi bünyesinde sağlık çalışanlarının, yardımsever vatandaşların ve belediyelerin desteği ile açılan ve çalışanlar tarafından ‘İyilik Marketi’ adı verilen alanda da incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç, “Asrın felaketini hep birlikte el ele vererek aşacağız. Bu alan, birlik ve beraberliğimizin hangi boyutlarda olduğunun güzel bir göstergesi. Depremzede kardeşlerimizin yaşam ve giyim malzemeleri buradan karşılanıyor. Sadece hastanede yattıkları süre zarfında değil, taburculuk aşamasında da dış giyim malzemeleri verilerek hastalarımız uğurlanıyor” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, depremden yaralı kurtularak tedavi altına alınan tüm vatandaşlara acil şifa, hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet dileyerek hastane ziyaretini tamamladı. 

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme