Prof. Dr. Küçükdağ: Depremle Ortaya Çıkan Asil Tavrı Tebrik Ediyoruz

On ilimizi etkileyen depremlerde insanımızın gösterdiği yüksek fedakârlıkla ilgili açıklamada bulunan Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, 'Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek..' diyerek depremle ortaya çıkan asil tavrı tebrik etti.

Prof. Dr. Küçükdağ: Depremle Ortaya Çıkan Asil Tavrı Tebrik Ediyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Milletinin, geçmişteki yıkım olaylarında da görülen acıları paylaşıp sarma, yardım çabasında asil bir gönüllülük esaslı çalışma tavrına özellikle dikkat çeken Küçükdağ, açıklamasının devamında şunları söyledi:“Türkiye, Almanya’nın tümü büyüklüğündeki on illik vatan topraklarında deprem afetini yaşadı. ‘Yüzyılın en büyük felaketi’ olan depremlerin, binlerce atom bombasının tahrip gücünden daha yüksek, dokuz yüz yıllık bir sıkışmanın patlaması olduğu açıklandı. Bazı şehirlerimiz adeta haritadan silinecek hale geldi. Bu vatanın düşmanlarının, “Türkiye’yi yıkmak için tank göndermeye gerek kalmadı” diye sevinecekleri miktarda harpten çıkmışlık manzarası veren enkaz yığınları oluştu. Acımız, dağlar kadar büyük, kederimiz devasa oldu. Fakat deprem, sadece fay hatlarında biriken enerjinin patlamasıyla evlerimizi yerle yeksan etmedi. Aynı zamanda horlanan, ötekileştirilmeye çalışılan bu milletin insan unsurundaki yardımseverlik, fedakârlık ve dayanışma ruhunun ne kadar yüksek olduğunun da görülür hale gelmesini sağladı" dedi. 
'Asla bir bedelle karşılığı ödenemeyecek bu tavırların anlamı yüksektir'
Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ Türk Milletinin yaşadığımız her zor günlerde gösterdiği birliktelik ve yardımlaşma tavrının anlamının çok yüksek olduğunu belirterek," Depremler ve doğal afet gibi durumlarda, insanoğlunun genelde menfi gelişmeleri öne çıkarma, yanlışlara odaklanma gibi bir olumsuz tavrı vardır. Medyanın, hep menfi olanı haber yapma alışkanlığı da ortadadır. Ama bu depremde, hiç beklemediğimiz sayıda gencimizin, paketlemeden, yardım taşımaya, oradan enkaz üstünde arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katıldıklarını gördük. Yardım çalışmalarına katılabilmek için yüz binlerin müracaat ettiğini, bazılarınınsa yardımda aceleyi öngörerek organize çalışma yerine kendi imkânlarıyla yardıma koştuklarına şahit olduk. Asla bir bedelle karşılığı ödenemeyecek bu tavırların anlamı yüksektir. Adsız, makamsız, mevkisiz, bir şöhret ve tanınmışlık kaygısı taşımayan bu hasbi tutumların bir anlamının olması gerekmektedir. Bütün fedakâr gönüllülerimizi, özellikle gençlerimizi, afet karşısında acıları paylaşma ve sarmaya koşan bütün asil kardeşlerimizi tebrik ediyor, hakları asla ödenmez bu bahadırlarımızı yürekten kutluyoruz. Türk Milleti, yediden yetmişe bir dayanılmaz acı karşısında yüz akıyla sınav vermekte ve dünyaya model olmaktadır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme