Prof.Dr.Mehmet Alagöz: AK Parti hükümetinin kalıcı ve sürdürülebilir bir politikası yoktur

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz Hakimiyet.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Prof.Dr.Mehmet Alagöz: AK Parti hükümetinin kalıcı ve sürdürülebilir bir politikası yoktur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Mehmet Alagöz, hükümetin mevcut ekonomi politikalarını eleştirdi. Yabancı uyruklu vatandaşların hayat pahalılığından etkilenmediğini ve Türkiye’deki mevcut konut sorununun göçmen politikalarından kaynaklandığını öne sürdü. 

Türkiye’deki döviz artışının temel nedeninin üretimsizlik ve gelirsizlik olduğunu ileri süren Prof. Dr. Mehmet Alagöz, AK Parti hükümetinin hayat pahalılığını azaltmaya yönelik kalıcı ve sürdürülebilir bir politikasının olmadığını vurguladı.  Alagöz, “Aksine üretim maliyetlerine doğrudan veya dolaylı olarak müdahale ederek artırmaktadır. Bundan dolayı Türk İnsanının da satın aldığı ürünlerin fiyatları da her gün değişmektedir. Bakın kira, elektrik, doğalgaz, et, süt fiyatlarına… Emekli ve asgari ücretli için artık Türkiye'de en üst düzey yaşam mücadelesi vardır. “ ifadelerini kullandı. 

“SURİYELİLER İÇİN DURUM BÖYLE DEĞİL”
Mehmet Alagöz, “Hükümetin, enflasyon yani hayat pahalılığını azaltmaya yönelik bir tedbir yoktur. Azalmayacaktır. Azaltmak isteniyorsa, üretim maliyetlerini düşüreceksiniz. Üreticiyi koruyacaksınız. Yerli katma değeri yüksek malları üretimini teşvik edeceksiniz. Türk insanının alın terini tamamen onlara harcayacaksınız. 13 milyon yabancının ekonomik yükünü çekmeye devam ettikçe, enflasyon düşmez. 144.8 milyar dolar para harcamışsınız. Üstüne bu parayı da faizle borç bulmuşsunuz. Türk Milleti hem milyarlarca dolar harcıyor hem faizini ödüyor. Böyle bir durumda enflasyondan kurtulmazsınız.” şeklinde konuştu. 

“TÜRKİYE’DE KONUT KRİZİ YOK”
Alagöz, Türkiye’de konut krizinin olmadığını çünkü örtülü istila gibi gelen 13 milyon yabancının yarattığı ekonomik, demografik, güvenlik ve siyasi sorunların var olduğunu ifade etti. 13 milyon yabancının gönderilmesi takdirinde 2.2 milyon konutun açığa çıkacağını, Türkiye’deki konut krizi ve kira fiyatları yüksekliği sorununun ortadan kalkacağını öne süren Alagöz. “AK Parti hükümetinin 500 bin adet sosyal konut kampanyası ise siyasi bir stratejidir. Yoksullaştırılmış, bankalara muhtaç edilerek faiz kıskacına düşürülmüş emekli, dar gelirli ve sabit gelirli Türk insanının bu konutları alacak parası da gücü de yoktur.  Eğer hükümet sosyal konut projesi yapacaksa, Suriyelilere yaptığı gibi bir kampanya uygulasın. Biliyorsunuz onlara bedava konut yapıyor Suriye’de. Bunlar ve diğer ihtiyaçları için içinde milyarlarca para harcıyor. Türk insanı neden bundan mahrum bırakılıyor. Türk insanının alın teri, vergileri Suriyelilere harcanıyor. Bakın size bir resmi veri vereyim. 2013-2021 yılları arasında Suriye'de yaşayan Suriyelilere 47 milyar dolarlık insani yardım yapılmış.  Bu paraya Türk İnsanı için 150 m2’lik 1.2 milyon konut yapabilirdiniz. Bunları bedava ihtiyaç sahibi Türk insanına verebilirdiniz.  Kısaca, Türkiye’de konut ve kira sorununun tek yolu vardır. 13 milyon yabancı gider ve 2.2 milyon ev boşalır. Ev ve kira fiyatları düşer.” açıklamasında bulundu. 

“DÖVİZ ARTIŞININ TEMEL SEBEBİ, ÜRETİMSİZLİK VE GELİRSİZLİKTİR”
Alagöz, ”Öncelikle son 15 yıldır uygulanan eksik ve hatalı ekonomik politikaların olumsuz etkisi kolay düzelmeyecek. Ancak doğru politikalar uygulanırsa örneğin üretim ağırlıklı ve kaynakların ranta kullanılması imkan veren planlı kalkınma stratejisi ile artmasının önüne geçilebilir. Daha sonra uygulanacak ek tedbirler ile kabul edilebilir bir noktaya çekilebilir. Döviz artışının temel sebebi, üretimsizlik ve gelirsizliktir.”dedi. 

Bakmadan Geçme