• Haberler
  • Ekonomi
  • Ramazan bayramı ikramiyesi alamayan EYT'lilere ödeme ne zaman yapılacak?

Ramazan bayramı ikramiyesi alamayan EYT'lilere ödeme ne zaman yapılacak?

31 Mart tarihine kadar emekli aylığı başvurusunu yapmış olanlar geçtiğimiz ay ödenen Ramazan Bayramı ikramiyesini önümüzdeki Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte alabilecek

Nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olanların bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenmişti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Nisan ayı içerisinde hak sahibi olan ancak Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayanların ikramiyelerinin 9 Mayıs tarihinde yatırıldığını duyurmuştu

Geçtiğimiz ay zamlı ilk bayram ikramiyelerini alan EYT'liler, ikinci ödeme haziran ayında hesaplarında yatacak.

Öte yandan 9 mayıs sonrasına kalan bazı EYT'lilerin ramazan ikramiyesinin toplu şekilde Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte hesaplarına yatırılması bekeniyor.

Emeklilik başvurusu yapan 1.8 milyon EYT'liden 1.2 milyonunun aylık bağlama işlemi tamamlandı. Kalanların aylığı da bu ayın sonuna kadar bağlanacak. Bu kişilerden 31 Mart tarihine kadar emekli aylığı başvurusunu yapmış olanlar geçtiğimiz ay ödenen Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacak..

Bu kişilere Haziran ayında da Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek. Yani bu yılki iki bayram ikramiyesinden de faydalanmış olacaklar. Nisan ve Mayıs aylarında emeklilik başvurusu yapanlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak..

 

Bakmadan Geçme