Ramazan'da Konyalıların tercihi: Güllaç

Konyalıların bu Ramazan ayında iftar sofralarında en çok tercih ettiği tatlı türü Güllaç Tatlısı oldu. Konyalılar başka hangi tatlı türlerini tercih ediyor? Ramazan Ayı'nın gelmesiyle tatlı çeşitlerinde fiyat artış oldu mu? Konya Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Eda Nur Aksoy sordu, Baklavacı Mustafa Canfeda cevapladı. Detaylar haberimizde…

Ramazan'da Konyalıların tercihi: Güllaç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 yıldır bu sektörde çalıştığını ifade eden Mustafa Canfeda, Konyalıların Ramazan Ay’ında hafif tatlılar tercih ettiğini söyledi. 

TATLI SATIŞLARINDA YÜZDE 60-70 ORANINDA ARTIŞ VAR 

Tatlı satışlarında, Ramazan Ayı dolayısıyla yüzde altmış ve yetmiş oranında bir artış olduğunu dile getiren Mustafa Canfeda, “Genelde hafif tatlılar tercih ediliyor. Başta Güllaç tatlısı olmak üzere Şöbiyet, Bülbül Yuvası ve baklava tercih ediliyor” ifadelerini kulandı.

"İNSANLAR ARTIK TATLI ALAMIYOR" 

Tatlı fiyatlarında yükseliş olduğunu belirten Mustafa Canfeda, “Afaki şekilde bir yükselme var. Bu da alım gücü düştüğü için oluyor. Bazı vatandaşlar artık tatlı alamıyor." diye kaydetti.

Ceviz,fındık, badem ve çamfıstığı gibi ürünlerin fiyatı arttığı için tatlı satışlarının da kötü yönde etkilendiğini söyleyen Canfeda, “Gider kalemlerine bağlı olarak, satışlarımız haliyle düşüyor. Yani biri ona katlamak müşteriyi de kötü yönde etkiliyor, almıyorlar. Az alıyorlar. Yarım kilo alan yüz gram alıyor. Bir kilo alan iki yüz gram alıyor” şeklinde konuştu.

MUHABİR - EDA NUR AKSOY

Bakmadan Geçme