• Haberler
  • Spor
  • Recep Uçar: 'Kazanabileceğimiz bir maçı berabere tamamladık'

Recep Uçar: 'Kazanabileceğimiz bir maçı berabere tamamladık'

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, alınan 1 puanı değerli bulduklarını ancak kaçan galibiyete üzüldüklerini dile getirdi.

Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Uçar, karşılaşmanın ardından karmaşık duygular yaşadıklarını belirterek, “Sevinsek mi, üzülsek mi farklı duygular yaşıyoruz. Kazanabileceğimiz bir maçı, berabere tamamladık, çok da mutlu değiliz. 1 puan olarak değerli görüyorum. İkiyi bulabilsek daha erken koparabilirdik” ifadelerini kullandı.

İlk yarıda oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını vurgulayan Uçar, “Özellikle ilk yarıda rakibimize pozisyon şansı tanımadık. Topun kontrolü bizdeydi. Ancak ikinci golü bulamayınca oyun rakibe döndü” dedi.

İkinci yarıdaki değişikliklerin Kasımpaşa’nın daha etkili bir oyun ortaya koymasına neden olduğunu kaydeden Uçar, “Umut’un en iyi yaptığı işlerden biriydi, o pozisyonda talihsizdi. Sonrasında bize yakışmayan bir gol yedik. Son dakikalarda Kasımpaşa baskıyı artırdı ve daha net pozisyonlar yakaladılar” diye konuştu.

Oyuncularının mücadele gücünden memnun olduğunu da ifade eden teknik adam, “Taktiksel disipline sadık kaldılar, onları tebrik ediyorum. Doğru yoldayız, gelişmeye devam edeceğiz. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci yarıda topa sahip olmakta zorlandıklarını dile getiren Uçar, “Bizim ayağımızdaki topları kolay kaybetmemiz oldu. Ön alan baskıları yaptık. Bir nevi top iki tarafında da daha derin oynandığı, onların daha çok 2. topu aldığı bölüm oldu. Takım halinde topa sahip olamayışımızdı, topu yere indirebilirdik. Bireysel hatalar yaptık. Geçiş golünü bizim takımın yememesi lazımdı” sözleriyle eleştirilerde bulundu.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!