Rehabilitasyon Merkezinde çocuk krizi: 10 yaşındaki Muharrem korkunç halde bulundu!
Aksaray'da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 10 yaşındaki ağır otizmli Muharrem Efe Şener'in, iddiaya göre merkez yetkililerinin fark etmemesi üzerine okuldan çıktığı öne sürüldü. Yaklaşık 1,5 saat sonra ıslak ve çamurlu halde bir tarlada bulunan Muharrem Efe'nin annesi Ayşenur Şener, okul yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre Muharrem Efe’nin saat 17.40’ta dersten çıkarak servisle evine dönmesi gerekiyordu. Oğlunun eve gelmemesi üzerine servis görevlilerini arayan Ayşenur Şener’e, çocuğunun bir sonraki serviste olduğu söylendi.
Bunun üzerine okul müdürüyle iletişime geçen Şener, rehabilitasyon merkezine doğru yola çıktı. Anne, yaklaşık 1,5 saat sonra oğlunu ıslak ve üzeri çamurlu halde buldu.
“Ben aramasam kimse haber vermeyecekti”
Yaşananlara tepki gösteren Ayşenur Şener, oğlunun sırılsıklam olduğunu ve ayaklarının çamur içinde bulunduğunu söyledi. Oğluna darp raporu aldırdığını belirten Şener, çocuğunun vücudunda morluklar bulunduğunu da iddia etti.
Şener, “Ben aramasam bana kimse hiçbir şekilde bilgi vermedi. Çocuğum sırılsıklamdı. Üzeri değiştirilmişti, ayakları çamur içerisindeydi. Saat 17.40’ta dersten çıkması gerekiyordu. Saat 19.13 olmuştu ve halen ortada yoktu” ifadelerini kullandı. Oğlunun durumuyla ilgili yetkililer ve sorumlular hakkında şikâyetçi olduğunu belirten Şener, olayın araştırılmasını istedi.
Rehabilitasyon merkezinden açıklama
İddiaların ardından özel eğitim kurumundan da açıklama geldi. Kurum yetkilileri, çocukta herhangi bir darp olmadığını savunarak olayın büyütülecek bir durum olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Çocukta herhangi bir darp yok. Olayda büyütülecek bir şey yok. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Ben gerekli işlemleri yaparım” ifadeleri kullanıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

