'Rembetiko Efsanesi' Konya'da Sahne Alıyor
Rebet müziğinin efsanevi isimlerini sahneye taşıyan 'Rembetiko Efsanesi' adlı tiyatro oyunu, 31 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de Selçuklu Kongre Merkezi Konya Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.
Rebet müziğinin efsanevi isimlerini sahneye taşıyan “Rembetiko Efsanesi” adlı tiyatro oyunu, 31 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Selçuklu Kongre Merkezi Konya Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.
İzmir'de Kafe Aman geleneğiyle başlayıp mübadeleyle birlikte Atina ve Pire'ye taşınan rebet kültürünü merkeze alan oyun, dönemin unutulmaz şarkıcılarının hayatlarından ve efsaneleşmiş öykülerinden yola çıkıyor. Müzikal öğelerle zenginleştirilen yapım, Rembetiko'nun tarihsel gelişimini özgün şarkılar, danslar ve anlatılar eşliğinde sahneye taşıyor.
İki perde halinde sahnelenen ve yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecek olan oyun; Marika Ninou, Roza Eskenazi, Vasilis Tsitsanis ve İoannis Haklias gibi rebet müziğine yön veren isimlerin kesişen yaşam hikâyelerini konu alıyor. Alt kültürün sesi olan bu müzik türü, göçmenlerin, mahpusların ve toplumun ötekileştirdiği kesimlerin acılarını, özlemlerini ve özgürlük arayışlarını sahneye yansıtıyor.
Oyunun kadrosunda Yordanis Yusuf Köksal, Şerife Ünsal Şenel, Meral Ceren Türk Yel, Yağmur Candemir, Gerçek Özkök Yağcı, Türker Alpuğan, Emrah Şenışık, Cengiz Toraman, Çağatay Özçelik ve Deniz Burak Mersinli gibi isimler yer alıyor. Oyunda ayrıca birçok genç oyuncu ve kadın şarkıcı da sahne alıyor.
Biletlerin satışa sunulduğu Biletinial platformunda 1. kategori biletleri tükenmiş durumda. 2. kategori tam biletler 310 TL, indirimli biletler ise 230 TL’den satışa sunuluyor.
Rebet müziğinin derinliklerine bir yolculuk sunan bu özel yapım, izleyicilere hem müzikal hem de kültürel anlamda zengin bir deneyim vaat ediyor.