Resmen felaket Şırnak'tan girip Konya'dan çıkacak! Uzmanlar uyarıyor...

Bu kez, beyinleri yakacak Basra'nın kavurucu sıcakları ülkemize gözünü dikti. Dört bir yanımızda, termometreler adeta zirve yapacak. Tüm zamanların rekorunu kırmaya aday sıcaklarla baş başayız ve yetkililer vatandaşları tedbirleri elden bırakmamaları konusunda uyarıyor. Diyarbakır'dan Şırnak'a, Antep'ten Mersin'e kadar, sıcaklarla başa çıkmak için hazırlıklı olun.

Resmen felaket Şırnak'tan girip Konya'dan çıkacak! Uzmanlar uyarıyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarih net; bu sıcak havanın etkisi kaçınılmaz. Önümüzdeki haftanın ortasında Basra kaynaklı sıcak hava dalgası ülkemizi saracak ve sıcaklık rekorları adeta yerle bir edecek. En fazla etkiyi Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri görecek. Bununla birlikte, yerel olarak da sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.


BATI KAREDENİZ VE EGE'DE ETKİLENECEK
Meteorolojik verilere göre; Batı Karadeniz ve Ege bölgeleri de etkilenebilecek, özellikle hafta ortasından sonra. Kıyı Ege şeridinde ise kuzeyli rüzgarlar nem oranını artırarak hissedilen sıcaklığı yükselteceğini gösteriyor veriler.

Resmen felaket Şırnak'tan girip Konya'dan çıkacak! Uzmanlar uyarıyor...

TÜM YURD NASİBİNİ ALACAK
İstanbul ve Marmara bölgesi de hafta ortasından sonra sıcak hava dalgasının etkisi altında olacak. Ancak Karadeniz'in nemli havası da hissedilen sıcaklığı yükselterek rahatsız edici bir atmosfer oluşturacaktır.

Bu bağlamda, klima kullanımının ihmal edilmemesi, bol miktarda sıvı tüketiminin önemi, şapka ve güneş gözlüğü kullanmanın yanı sıra güneş kremi sürmenin de büyük bir öneme sahip olduğunu unutmayın.

Bakmadan Geçme