Restorasyonu Tamamlanan Sille Subaşı Hamamı Açıldı

Selçuklu ilçesinde bulunan tarihi Sille Subaşı Hamamı, Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Projesi' kapsamında titiz bir restorasyon sürecinden geçti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hamamın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen bir törenle açılışını gerçekleştirdi.

Restorasyonu Tamamlanan Sille Subaşı Hamamı Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Sille Subaşı Hamamı, Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Projesi” kapsamında restorasyonu tamamlanarak açıldı.

Açılışa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra; Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Konya Mimarlar Odası Başkanı Armağan Güleç Korumaz ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve da katıldı.

SELÇUKLU’DA TARİHİ MİRAS CANLANDIRILDI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, binlerce yıllık tarihi mirası canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen restorasyonun ardından Sille Subaşı Hamamı'nın tarihi atmosferini koruyarak modern bir şekilde hizmet vereceğini belirterek, "Selçuklu Belediyesi olarak Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Projesi kapsamında restorasyon çalışmalarını tamamladığımız Sille Subaşı Hamamımızın açılışını gerçekleştirdik. Binlerce yıllık tarihi mirası canlandırmak adına restorasyon çalışmalarını tamamlayıp açılışını gerçekleştirdiğimiz Sille Subaşı Hamamı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

KONYA MİMARLAR ODASIYLA PROTOKOL İMZALANDI

Sille Subaşı Hamamı'nın özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, Konya Mimarlar Odası ile yapılan bir protokol çerçevesinde hamamın "Türkiye'nin ilk Mimarlık Müzesi" olarak hizmet vereceğini belirtti.

Ziyaretçilere tarihi mirası keşfetme ve mimarlık tarihine dair eşsiz bilgiler edinme fırsatı sunacak olan Sille Subaşı Hamamı, gelecek nesillere aktarılacak bir miras olarak ön plana çıkıyor.

Yorumlar 1
Silleli 15 Aralık 2023 21:49

Selçuklu ilçesi bir an önce Sille Osmanlı Selçuklu Olarak 3 ilçeye bölünmelidir

Bakmadan Geçme