Ribat Kurban'a Hazır

Kurban Bayramında Dünya'nın farklı bölgelerine gidecek Ribat ekipleri kurban olma vasfı taşıyan kurbanlıkların alımlarını gerçekleştirerek bayram namazının akabinde İslami usullere uygun olarak kesimleri gerçekleştirip bağışçılarına kurban kesim videolarını ulaştırıyor.

Kurban Bayramında Dünya’nın farklı bölgelerine gidecek Ribat ekipleri kurban olma vasfı taşıyan kurbanlıkların alımlarını gerçekleştirerek bayram namazının akabinde İslami usullere uygun olarak kesimleri gerçekleştirip bağışçılarına kurban kesim videolarını ulaştırıyor.

Kurban Kesimleri Nerelerde Yapılacak

TÜRKİYE: Konya ve Deprem Bölgesi

ORTADOĞU: Gazze, Suriye, Lübnan (Filistin Kampları)

AFRİKA: Çad, Tanzanya, Uganda, Gana

ASYA: Afganistan, Moro, Patani, Sri Lanka

Kurban Bağışınızı Nasıl Yapabilirsiniz?

Kurban vekâletlerini Ribat Eğitim Vakfı, Ribat İnsani Yardım Derneği ve Ribat Aşevi merkezlerine giderek elden gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden online olarak ya da banka hesap numaralarına havale, eft yapabilir; derneğin 444 42 18 numaralı telefon numarası üzerinden detaylı bilgi alabilirler. Kurban vekâletleri son olarak bayramın birinci günü saat 20.00’e kadar verilebilecek.

Kurban Allah’a Yakınlaşmamıza Vesile Olsun

Kurban faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet KÜÇÜKTOKA şunları ifade etti:  “Ribat olarak yıllardır binlerce kardeşimizin kurban bağışlarını mazlum coğrafyalara ulaştırıyoruz. Bağışçılarımızın bizlere olan güveni, infak duyguları, kardeşlik bağlarının giderek güçlenmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Son olarak yüzlerce kardeşimize farklı il ve ilçelerde kurban bayramı öncesi nakdi yardımları ulaştırdık. Kurban bayramında da Hatay merkezli kurban kesimlerimiz yapılarak afetzede kardeşlerimize kurban etinin dağıtımlarını gerçekleştireceğiz.

Kurban bayramında bölgede görev alan personellerimiz ve gönüllülerimiz büyük bir fedakârlık gösteriyorlar. Üzerimize aldığımız sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyor, bağışçılarımıza hızlı ve şeffaf bir şekilde kurban bayramı bitmeden kesim videolarını ulaştırıyoruz.

Bu yıl “Kurban Allah’a Yakınlaşmamıza Vesile Olsun” diyerek duyurumuzu yaptık. Bu sene de yaşadığımız sevinçleri, paylaştığımız kardeşliği, muhabbet dolu gönülleri, kalbimiz titreyerek getirdiğimiz tekbirleri mazlum coğrafyalara hep beraber taşıyalım.”

Bakmadan Geçme