RTÜK o TV'lere ceza yağdırdı

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Halk Tv, Tele-1 ve Fox'a ceza yağdırdı. Suçlama gerekçesi olarak 'terörün mimikle savunulduğu' iddia edildi.

RTÜK o TV'lere ceza yağdırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Halk Tv, Tele-1 ve Fox’a ceza yağdırdı. Suçlama gerekçesi olarak terörün mimikle savunulduğu iddia edildi.
Cezada sunucu Ayşenur Arslan’ın programdaki mimiklerinin de etkili olduğuna değinen RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, “Yayında ‘terörün mimikle övüldüğü’ savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi. Mimikten ceza mı olur? Bu resmen niyet okuması. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası vererek RTÜK kendi rekorunu kırdı” ifadelerine yer verdi.
RTÜK’ün uyguladığı cezalara yönelik konuşan Taşcı, “Kurulun oyçokluğuyla aldığı kararlar, seçime giden Türkiye’yi bekleyen “karanlığa ve suskunluğa boğma arayışına” ilişkin önemli bir göstergedir. Kararlar, basın ve ifade özgürlüğüne doğrudan doğruya müdahale; halkın haber alma özgürlüğüne de darbedir. Ekranların karartılması, yalnızca programların değil yayınların da durdurulması hatta ve hatta ekranların fişlerinin çekilip tamamen kapatılması tehlikesi artık çok yakındır” sözlerine yer verdi.
İlker Karagöz ile Çalar Saat programında, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye dönük sözlerine ilişkin “Bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır” değerlendirmesi yapması nedeniyle Fox TV’ye yüzde 3 idari para cezası verildi.

 

Bakmadan Geçme