RTÜK'ün 'Kızıl Goncalar' Dizisine Durdurma Cezası Üzerine Demirtaş'tan YouTube Önerisi

Tarikat-seküler kesim çatışmasını konu alan 'Kızıl Goncalar' dizisine, izleyici tepkileri üzerine 2 bölüm durdurma cezası verilmesi üzerine Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'Gerekirse YouTube'a konulmalı' yorumu sosyal medyada yoğun bir etkileşim aldı.

RTÜK, Fox TV'de yayınlanan ve tarikat-seküler kesim çatışmasını konu alan "Kızıl Goncalar" dizisine, izleyici tepkileri üzerine 2 bölüm durdurma cezası verdi. Bu kararın ardından sosyal medya üzerinden gelen yoğun destek ve eleştiriler arasında dikkat çeken bir isim, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu.

GEREKİRSE YOUTUBE’A KONMALI

Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Neden? neden? Ben diziyi çok sevdim. Düşünülenin aksine iki tarafa da giydiriyor. İki tarafı da eleştiriyor. O muhteşem sahne 28 Şubatçılar ile Tarikatların nasıl aynı şekilde hatalı olduklarını ispatlıyor. Dizi devam etmeli, gerekiyorsa YouTube'a konmalı. İzlenme rekorları kıracaktır" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBATÇI PROF İLE TARİKATÇI KIZININ DİYALOĞUNU ÖRNEK GÖSTERDİ

Daha önceki paylaşımında da 28 Şubatçı olarak gösterilen fizik profesörü Suavi karakterinin, tarikatçı ailenin kızı Zeynep ile arasındaki diyaloga atıfta bulunan Demirtaş, "Bu sahne inanılmaz. Bu dizinin muhakkak devam etmesi lazım. Herkesin izlemesi lazım" demişti.

SOSYAL MEDYADA ETKİLEŞİMİ SÜRÜYOR

RTÜK'ün aldığı durdurma cezasıyla birlikte dizinin geleceği belirsizliğini korurken, Demirtaş'ın önerisi olan YouTube üzerinden devam etme fikri, sosyal medyada geniş destek buldu. İzleyiciler, dizinin tarikat-seküler çatışmasını eleştirel bir bakış açısıyla işlediğini ve toplumsal meselelere ışık tuttuğunu belirterek, bu öneriye olumlu tepki gösterdi.

KONTRAST OLUŞTURAN DİZİ BİR YANDAN DA MERAK UYARIYOR

Öte yandan, "Kızıl Goncalar" dizisinin izleyici kitlesindeki çeşitli kesimler arasında gerginlik oluşturması ve tartışmaları körüklemesi, dizinin sosyal medya platformlarındaki etkileşimini artırmış gibi görünüyor. Bu gelişmeler, dizinin yayın hayatına dair gelecekte nasıl bir yön izleyeceği konusunda merak uyandırmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme