• Haberler
  • Güncel
  • Ruslar Yine Zirvede! Türkiye'de Konut Satışları Gerilese de Onlar Tahtı Kaptırmadı!

Ruslar Yine Zirvede! Türkiye'de Konut Satışları Gerilese de Onlar Tahtı Kaptırmadı!

Türkiye'de konut satışlarının istatistiki verileri paylaşıldı. İstanbul'da satışı yapılan konut sayısında gözle görülür azalma fark edilirken Ruslar en fazla konut alan turist unvanını kaptırmadı.

TÜİK Kasım ayına yönelik konut satış rakamlarını paylaştı. Bir önceki yılın aynı ayına göre satışların %20,6 oranında azaldığı fark edildi. Ekim ayında en çok konut satışının yapıldığı il İstanbul oldu.

Türkiye'de en çok konut satın alan yabancıların Rus olduğu da verilere eklendi. Ocak ve Kasım dönemleri arasındaki satışlar yılın aynı dönemine göre %14,9 oranında azalış kaydetti. Bu yıl toplamda 1 milyon 87.349 oranında satış gerçekleşti.

Türkiye’de Konut Satışının Zirve Yaptığı İller!

Konut fiyatlarında hızla başlayan yükselişin etkisiyle satışlarda başlayan düşüş TÜİK verilerinde de dikkat çekti. İstanbul'da satışı yapılan 15.187 farklı konutun %16,2 ile diğer illere göre en yüksek paya sahip olduğu paylaşıldı.

İstanbul'u takip eden diğer iller sırasıyla; Ankara, İzmir, Hakkari, Ardahan ve Gümüşhane oldu. Türkiye genelinde paylaşılan verilerde ipotekli konut satışının 5 bin 245 olduğu ortaya çıkarıldı.

Sıfır ve ikinci El Konut Satış Verileri!

Yılın aynı ayına göre bir önceki sezon ile kıyaslandığında %68,5 oranında azalış yaşandığı fark edildi. Güncel sıfır konut satışı 30.472 adet iken ikinci el konut satışı 63.042 adet olarak kayıtlara geçti.

 

Bakmadan Geçme