Rusya, iPhone'dan sonra o ürünlere de yasak getirdi!

Hükümet çalışanlarının iPhone kullanmasını yasaklayan Rusya, bu yasağı artırdı. Artık binlerce hükümet çalışanının iPad ve Mac gibi diğer Apple ürünlerini kullanması da yasak olacak.

Rusya, iPhone'dan sonra o ürünlere de yasak getirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11,5 yıldır Ukrayna’yla arasındaki savaş ile tüm dünyanın gündeminde olan Rusya, Mart ayında hükümet yetkililerini yakından ilgilendiren bir karar almıştı. Karar, çalışanlarının iPhone kullanmasını yasaklamıştı. Hâlihazırda kullananlara ise telefonlarınızı “ya çöpe atın ya da çocuklarınıza verin” önerisi yapılmıştı.

Rusya, bugün ise Apple ürünleriyle ilgili yepyeni bir karar aldı. Financial Times’ın  haberine göre Rusya Fed da erasyonu Federal Güvenlik Servisi (FSB), iPhone yasağının daha fazla ürüne genişetildiğini açıkladı.

FSB’nin yeni yasakları binlerce hükümet yetkilisinin ve çalışanını etkilerken diğer Apple ürünlerini kapsamasıyla dikkat çekiyor. Bunlar arasında şirketin popüler ürünlerinden iPad ve Mac bilgisayarlar da yer alıyor. Açıklamalara göre yasaklar, 17 Temmuz; yani bugünden itibaren geçerli olacak.

FSB, daha önceki iddialarını yineleyerek iPhone’ların hacklendiğini ve ABD güvenlik servisi NSA'ye bilgi sızdırıldığını öne sürdü. İlk olarak geçtiğimiz ay ortaya atılan ve binlerce iPhone’un etkilendiği söylenen bu iddiada Rusya, ABD’nin cihazlardan Rus yetkilileri gözetlediğini iddia etmişti. Ancak bu iddialar hakkında şu ana kadar herhangi bir ispat sunulmamıştı.

Bakmadan Geçme