• Haberler
  • Güncel
  • Saç dökülmesini anında kesiyor Şampuana 5 damla damlatın… Zeytinyağı + sarımsaktan bile faydalı

Saç dökülmesini anında kesiyor Şampuana 5 damla damlatın… Zeytinyağı + sarımsaktan bile faydalı

Saç dökülmesi şikayeti olanların tam aradığı bir bitkisel yağ olan bu yağ şampuana eklendiğinde dökülmeyi kesiyor.

Erkek ya da kadın fark etmeksizin milyonlarca kişi dikkat ettiği ve özen gösterdiği saçları bazen dökülüyor. Saç dökülmesi genellikle stres, aşırı yoğunluk, uyku ve beslenme düzensizliği ya da aileden kaynaklanabiliyor. Saç dökülmesiyle başa çıkmanın en iyi yollarından biri ise stresi azaltmak olarak görülüyor. posta.com.tr’de yer alan bir içerikte saç dökülmesinin nasıl önüne geçilebileceği belirtildi.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN EN BÜYÜK SEBEPLERİ

Posta’nın haberine göre saç dökülmesinin en büyük sebepleri arasında genetik faktörler, stres, sağlıksız beslenme ve yanlış bakım uygulamaları yer alıyor. Fakat saç dökülmesinin önüne doğal yollar ve bitkisel yağlarla geçmek mümkün. Doğal çözümlerin de yüzde 100 etki etmediği durumlar olduğunun belirtildiği haberde saç dökülmesine karşı etkili madde açıklandı. Susam yağının sarımsak + zeytinyağından daha faydalı olduğu belirtildi. 

Saç dökülmesini anında kesiyor Şampuana 5 damla damlatın… Zeytinyağı + sarımsaktan bile faydalı

ŞAMPUANINIZA 5 DAMLA DAMLATIN! DÖKÜLME BIÇAK GİBİ KESİLECEK…

Saç dökülmesini önlemek için şampuanınıza 5 damla * susam yağı * damlatmak yetecektir. Susam yağının içerisindeki vitaminler saç köklerini kuvvetlendirerek dökülmenin önüne geçecektir. Ayrıca susam yağını hassas cilde sahip olan kişilerin, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ya da farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışmadan kullanmaları önerilmiyor.

Susam yağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunuyor. Bu nedenle susam yağı, saç dökülmesi probleminin azaltılması ve adeta önlenmesi konusunda faydalı olabiliyor. Ayrıca saçların daha hızlı bir şekilde uzaması konusunda da faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra susam yağı, kepek ve pullanma gibi sağlık sorunları için de önerilebiliyor. Bu sebeple susam yağı, saç dökülmesi ve kepek problemine karşı faydalı olarak tercih edilebiliyor.

Saç dökülmesini anında kesiyor Şampuana 5 damla damlatın… Zeytinyağı + sarımsaktan bile faydalı

SUSAM YAĞININ FAYDALARI NEDİR, NERELERDE KULLANILIR?

Kozmetik ve tıbbi ürünlerde çokça kullanılan susam yağının faydaları saymakla bitmez. Susam yağının başlıca faydaları ise şu şekildedir:

• Sağlıklı bir kalbe yardımcı olur. Susam yağı, oleik asit ve linoleik asit gibi faydalı yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitleri, kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

• Kan basıncını düzenler. Susam yağı, tansiyonu düşürmeye yardımcı olan magnezyum bakımından zengindir.

• Kanser riskini azaltır. Susam yağı, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, hücre hasarını önlemeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.

• Sindirimi iyileştirir. Susam yağı, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olan lif bakımından zengindir.

• Saç sağlığını destekler. Susam yağı, saçların sağlıklı uzamasına ve güçlenmesine yardımcı olur.

• Cilt sağlığını destekler. Susam yağı, cildi nemlendirmeye ve yaşlanmanın etkilerini geciktirmeye yardımcı olur.

Kaynak: posta.com.tr

Görsel kaynak: freepik.com

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme