• Haberler
  • Spor
  • Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığıyla ilgili tarihi duyurdu

Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığıyla ilgili tarihi duyurdu

İş İnsanı Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Mevcut başkan Ali Koç’un kesin kararını beklediklerini dile getiren Sadettin Saran, Ekim ayından beri kulübe hizmet etmek için yoğun çalışma içinde olduklarını belirterek, başkan Ali Koç’un göreve devam etmemesi halinde göreve talip olduğunu söyledi.

Saran, "Ancak geldiğimiz noktada, seçime çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen, başkanımız sayın Ali Koç’un aday olup olmama konusunda ortaya hala bir irade koymaması, hazırlıklarımızı son derece zora sokmuş; bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır" dedi.

İş İnsanı Saran, Futbol takımının aldığı kötü sonuçlardan bahsederek, "Şampiyonluk şansımızın zora girmesinin kulübümüz içindeki akbaba kültürünü nasıl heveslendirdiği de dikkate alınırsa, sayın Başkanın devam edip etmemesi ile ilgili artık bir karar verme zorunluluğu daha da büyük bir önem kazanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Saran, Camiaya, bugüne kadar maddi manevi büyük fedakarlıklar yapan başkana, kamuoyuna, korkak diyenlere bu vesileyle seslendiklerini belirterek, şunları söyledi:

Başkanımız cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda, pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek; Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız."

Bakmadan Geçme