Sağlıklı saçlarla ışıltınızı koruyun

Bakımlı ve sağlıklı saçlar her zaman dikkat çekiyor ve kadının kendini güzel hissetmesini sağlıyor. Güzel saçlar doğru ve düzenli bakımın sonucunda oluyor. En güzel saçlar bile bakım yapılmadığında kuru ve cansız görünebiliyor.

Günümüzde çoğu kişi saçlarının dökülmesinden, sağlıklı uzamamasından ve yıpranmasından şikayet ediyor. Oysaki, kaliteli bakım ürünleriyle saçların sağlıklı görünümü sağlanabiliyor. Güzellik uzmanı Emine Balta saç sağlığının korunması ile ilgili bilgi verdi.

Sağlıklı uzayan saçların sırrı keratin 


Sağlıklı saç uzaması için neler yapılmalı?
Sağlıklı uzayan saçların sırrı keratin bakımı oluyor.  Saç tipine özel saç bakımları saç maskeleri ve kürler yapılıyor. Saçın sağlıklı uzaması için bütün bunları yapmak gerekiyor.
Ayrıca kullanılan şampuanlar, kremler de önem arz ederken, saçın bol bol e vitamini alması gerekiyor.


Saç dökülmesi için alınması gereken önlemler nelerdir?
Saç kendi kolajlarını kaybettiği için saç mezotoropilerinde o eksik olan vitaminler saça enjekte ediliyor. Bu da kıl köklerini bile uyandırarak saçın tekrar çıkmasını, hatta ince tüylerin kalınlaşarak saçın volümleşmesine katkı sağlıyor.


 Ürünler doktor kontrolünde kullanılmalı 


Saç bakımında bitkisel ürünler kullanmalı mıyız?
Bitkisel ürünlerde sağlıklı ürünlerin kullanılmasının sakıncası olmuyor. Zaten birçok saç ürünleri de bitkilerden yapılıyor. Zeytinyağının saça büyük etkisi oluyor. Ama bu her zaman değil. Daha çok işi profesyoneline bırakıp, güzellik uzmanlarından yardım almak gerekiyor.
Saç köklerinde egzama, hastalıklar varsa da, kişinin bir doktor kontrolünde ürünler kullanılması gerekiyor.
 
Peki sürekli boya yapmak saçı nasıl etkiliyor?
Saçın dökülmesine, pikmentinin değişmesine ve saç köklerinin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Doğal bir saç daha çabuk uzuyor ama biz görselliğe de özen gösterdiğimiz için bu saç boyama işlemi yapılıyor. Boyayınca da saç sağlığını kaybediyor.  
Mümkünse bitkisel boyalar kullanılmalı ama mecburen saçların pigmentini tutabilmesi için kimyasal olan boyalar da kullanılıyor.

Saç kesimi ne kadar sıklıkla yapılmalı?
Saçın dipten uzadığı sanılsa da saç uçtan uzuyor. Mümkünse ayda bir defa, iki ayda bir defa uçlarından kırıklarının alınması gerekiyor. Kırıklar saçların uzamasını, nefes almasını engelliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme