Şahin'den Böcek Koleksiyonu 

Konya Cihanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin görev yaptığı liseye böcek koleksiyonu kazandıracağını söyledi.

Şahin'den Böcek Koleksiyonu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BÖCEK BİLİMİ BİRÇOK DALA AYRILIYOR

Biyoloji biliminin Türkçe karşılığı “canlı bilimi” demektir. Canlılar ile uğraşan Biyoloji Bilimi birçok alt dala ayrılmıştır. Dokularla uğraşan dalına Histoloji, hücrelerle uğraşan dalına Sitoloji, virüslerle uğraşan dalına Viroloji gibi onlarca alt dala ayrılmıştır. Böceklerle uğraşan dalına da Entomoloji adı verilmektedir.

ARAŞTIRMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Üniversitelerin biyoloji bölümlerinde böcek koleksiyonları yer almakta ve bilim insanları bu böcekler üzerine araştırmalar yapmaktadırlar. Hem sınıflandırma konusunda hem de böceklerin iç yapıları konusunda araştırmalarını sürdürmektedirler.

HEM ÖĞRENCİLERE HEM DE VATANDAŞLARA SERGİLEYECEK

Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin bu yaz aylarında böcekleri toplayıp hem alkol içerisinde hem de köpükler üzerinde muhafaza edeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Allah izin verirse Nisan ayından itibaren binlerce böcek toplayıp bu koleksiyonu görev yaptığım Konya Cihanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde muhafaza edeceğim. Bu koleksiyonu hem öğrencilerimize hem de vatandaşlara sergileyeceğim.”

Şahin ayrıca böcek koleksiyonu yapmak için saklama kapları ve alkol satın aldığını belirtti.

Bakmadan Geçme