Şahin Robot Yarışmasına Katılacak

Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin öğrencileriyle beraber 6 robot ile robot yarışmasına katılacak

Şahin Robot Yarışmasına Katılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

70 yıl önce ilk yapılan bilgisayar olan Eniac adlı bilgisayar 2 katlı bir bina büyüklüğündeydi ve kullanılan devre elemanlarının çoğu lambalar idi. Zaman ilerledikçe yarı iletken teknolojisinin ilerlemesine bağlı olarak bilgisayar teknolojisi de çok büyük ilerlemeler kaydetti. Artık insanların ceplerine girebilen birer bilgisayarları var.

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesine bağlı olarak robot teknolojisi de gelişme gösterdi. Neredeyse insan ile aynı özelliklere sahip robotlar yapılmaya başlandı.

Dünya’daki bu hızlı gelişmeye ülkemizde ayak uydurmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili olarak her yıl uluslararası robot yarışmaları düzenlemeye başladı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin şunları söyledi; “bu yıl 15. Si gerçekleşecek olan MEB robot yarışmalarına bizler de 6 robot ile katılacağız. 8-11 Mart tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek olan robot yarışmasına başvurular başladı ve bizler 6 grup öğrencimizle bu yarışmaya başlayacağız. Böyle etkinlikler düzenlediği için Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkürü borç bilirim.”

Bakmadan Geçme