Sakın bu hata yapmayın!..

Yumurta satın alırken son kullanma tarihine mutlaka bakın. Sakın kartonundan çıkarmayın. Yumurta, uzmanların ısrarla her gün tüketilmesi gereken besinlerin başında yer aldığını söylüyor.

Sakın bu hata yapmayın!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Protein kaynağı yumurta hastanelik eden bir zehre dönüşebilir! Yumurta, en faydalı besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Yumurtanın besin değerinin düşmemesi için dikkatli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Yumurta alırken, saklarken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri çoğu kişi bilmiyor. Yumurta satın alırken son kullanma tarihine mutlaka bakın. Çatlamış yumurtaları anında çöpe atın.

Yumurta kabuklarının kirli olduğunu düşünenler yumurtayı buzdolabına dizerken yıkayıp yerleştiriyor. Bu büyük hatayı sakın yapmayın. Yumurtayı yıkamak, daha zararlı hale getiriyor.

Yumurtayı, buzdolabına kartonuyla birlikte koyun. Buzdolabında bulunan yiyeceklerin kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini önlüyor.

Yumurta suya batıp yatay duruyorsa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Yumurtayı kırınca da taze olup olmadığı anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında sarısı dağılmaz, bombeli bir şekilde kalır, rengi parlak sarıdır ve yumurtanın akı sarısından kolay ayrılmaz. Bayat yumurta kırıldığında ise sarısı yassılaşır ya da dağılır, akının akışkanlığı azalmıştır, su gibidir.

Bakmadan Geçme