Salep: Salep Nedir? Salebin Besin Değerleri!

Kış aylarında severek tüketilen salep havaların soğumasıyla gene mutfakta yerini alıyor.

Salep sadece lezzetli ve mutluluk veren bir içecek değil aynı zamanda bir şifa kaynağıdır Peki salep nedir? Orkide bitkisinin yumrularının haşlanması ile elde edilen içecek yapımında kullanılan bir tozdur. Sıcacık evlerimizde güzel kar manzarası izlerken mis gibi bir tarçın kokusuyla mutlu anlarımıza da eşlik eden, sağlık deposu olan bu güzel içeceğin gelelim besin değerleri ve faydalarına.

Salep Nedir?

Salebin besin değerleri ve faydalarına bakarsak yaklaşık yüzde altmış beşi civarı karbonhidrattan, kalan miktar ise protein ve yağdan oluşmaktadır. Oldukça lifli yapısı sayesinde bağırsak sistemi için faydalı bir besindir ve sütle yapıldığı takdirde de besleyiciliği artmaktadır. Aynı zamanda obezite içinde lif oranından dolayı ve tarçın ile beraber tüketildiğinde kan şekeri açısından oldukça tercih edilen bir gıdadır. Tokluk verir. Antioksidan içeriği yüksektir. Kolesterol düşürücü olduğundan kalp sağlığını destekler. Sütle birlikte yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriğine sahip olur. Ayrıca demir de içermektedir. Bağışıklığı destekler.

Salep kaç kalori diye merak edenleriniz oluyor ise hemen belirtelim ki bir su bardağı kadar salep yaklaşık 200 kalori civarındadır. Yaklaşık yüzde altmış beşi sağlıklı karbonhidrat içerir. Lif oranı, antioksidan ve vitamin içeren yapısı ile oldukça besleyici sağlıklı bir içeceğidir. Gene de şekerle tatlandırıldığı için ölçülü tüketmek de her zaman fayda vardır.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme