Şampiyon takımın sahibi, kaptanı ve futbolcusu

Çorum Futbol Kulübünün 1. Lige yükselmesinde katkısı olan kaptan Murat Yıldırım, hem kulübün sahibi, hem de aktif oyuncusu olması nedeniyle dünya futbol tarihine geçti.

DÜNYA FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ

Hollanda’da doğup büyüyen Murat Yıldırım, Türkiye’de kariyerine ilk kez Samsunspor’a transfer olarak adım attı. 4 sezon Samsunspor forması giyen Murat Yıldırım, ardından sırasıyla Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep FK, Boluspor, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği formaları giydi. Yıldırım, son olarak 2021 yılında memleketi olan Çorum FK’ya transfer olmuş, daha sonra da aktif olarak futbolculuk yaptığı Çorum FK’yı satın aldı. Takımının içinde buldunduğu ekonomik kriz sonrası kulübü satın almaya karar veren tecrübeli futbolcu, alınan bilgiye göre eski başkana iki taksit halinde 7 milyon TL, futbolcu borçları için de 8 Milyon TL ödeme ile anlaşma sağladı. Çorum Belediyesi'nin de desteğinin süreceği belirtildi.

KULÜPTE 3 AYRI GÖREVİ VAR

35 yaşındaki deneyimli futbolcu bu sezon Çorum FK’ya takım sahibi, kaptanı ve futbolcusu olarak hizmet etti. Yıldırım, 3 farklı özelliğiyle Dünya futbol tarihine geçti.

TFF 2.Lig Beyaz Grubu lider tamamlayarak 1. Lig'e yükselen Çorum FK, Arnavutköy Belediyespor'la oynadığı son maç öncesi düzenlenen törende şampiyonluk kupasına kavuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme