Şampiyonluk yarışında kritik derbi

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak.

Trendyol Süper Lig’in 34'üncü haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda mücadele edecek. İki ekip bu derbi karşılaşmasında toplamda 359'uncu kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 358 müsabakada Kanarya 134 kazanırken, Kartal ise 127 kez galip oldu. Ezeli rekabette 97 karşılaşma beraberlikle tamamlandı. Fenerbahçe’nin 497 golüne, Beşiktaş 456 golle yanıt verdi.

 

136'ncı randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde de 135 defa rakip oldu. Kanarya, bu süreçte 48 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Kartal da 42 defa 3 puanın sahibi oldu.

45 müsabaka ise beraberlikle tamamlandı. Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe’de oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler; Dzeko, Tadic ve Szymanski’nin golleriyle 3-1 kazandı.

 

Fenerbahçe Ligde üst üste aldığı 7 galibiyetin ardından geçtiğimiz hafta Sivas’ta 2 puan bırakarak, şampiyonluk yarışında yaralanırken, lider Galatasaray ile puan farkı 4’e çıktı. Sarı-lacivertliler, 33 hafta sonunda 27 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 86 puanla ikinci sırada yer alıyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 51 puan topladı ve 4'üncü sırada bulunuyor.

Fenerbahçe derbiden zaferle ayrılıp zirve yarışını sürdürmek isterken, Beşiktaş ligi ilk 4’te bitirme hedefini sürdürmek istiyor.

Şampiyonluk yarışında kritik derbi

Düdük Volkan Bayarslan'da 

Kadıköy’de oynanacak kritik derbide hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Serkan Olguncan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

 

Bakmadan Geçme