Samsunspor, Karagümrük'ü geçti!
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Samsunspor, kendi sahasında konuk ettiği Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü son anlarda bulduğu golle 3-2 mağlup etti ve kritik bir galibiyete imza attı.
Maça hızlı başlayan konuk ekip, kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında yaşanan karambolde topun Satka’ya çarpmasıyla öne geçti. Bu golle moral bulan Karagümrük, ilk yarıda savunmada da dengeli bir görüntü sergiledi.
Samsunspor, rakip kalede aradığı golü ikinci yarının başlarında buldu. Holse’nin ceza sahası içinden yaptığı vuruşta savunma oyuncusu Anıl Yiğit Çınar’ın ters müdahalesi topun ağlara gitmesine neden oldu ve skora denge geldi.
Bu golün ardından baskısını artıran ev sahibi ekip, kısa sürede öne geçmeyi başardı. Musaba’nın sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahasında Holse ile buluşturmasıyla başlayan atakta, Holse’nin topuk pasını değerlendiren Ndiaye, fileleri havalandırarak takımını öne taşıdı.
Karagümrük, bitime dakikalar kala beraberliği sağladı. Larsson’un ortasında Fofana yaptığı etkili kafa vuruşuyla skoru yeniden eşitledi.
Ancak maçın son sözü Samsunspor’dan geldi. Uzatma dakikalarında Tomasson’un ceza sahası içine gönderdiği pasta topu kontrol eden Musaba, sert bir vuruşla ağları havalandırdı ve takımına galibiyeti getirdi.
Samsunspor bu sonuçla sahadan 3-2 galip ayrılırken, Karagümrük mücadeleden puansız döndü.