• Haberler
  • Ekonomi
  • Sanal Coinlere Rakip Geliyor: Dijital TL Projesi Testleri Tamamlandı!

Sanal Coinlere Rakip Geliyor: Dijital TL Projesi Testleri Tamamlandı!

Merkeziyetsiz para birimleri olarak adlandırılan Bitcoin yerine Türkiye'nin geliştirdiği dijital TL projesi hayata geçiyor.

Sanal Coinlere Rakip Geliyor: Dijital TL Projesi Testleri Tamamlandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ATM'ye entegre edilecek olan bu sistem yerli yabancı turistler tarafından da kullanılabilecek. Dijital TL projesinin ilk faz çalışmaları tamamlandı. Pilot uygulama kapsamında testler gerçekleştirildi.

Kullanıcı deneyimleri de yapılan ölçümler sonrasında değerlendirildi ve raporlandı. Yeni dönemde dijital TL ne vadediyor?

Sistem Nasıl İşleyecek?

Çocukların ve turistlerin kolaylıkla kullanılabileceği dijital TL Merkez Bankası raporlarında detaylandırıldı. Banka mevduatı dijital TL'ye, dijital TL mevduata dönüştürülebilecek.

Öte yandan bu sistem Atm'lere entegre edilecek nakit para çekimi yapılabilecek. Özellikle afet dönemlerinde dijital TL paraya erişimin kesintisiz hale gelebilmesini sağlayacak bu sistem kullanılarak sosyal yardım ve destek amaçlı paraların da sahiplerine Merkez Bankası kontrolünde ulaştırılması hedefleniyor.

18 Yaş Altı Kullanabilecek!

Paranın dijitalleşmesi ile günlük hayatta hemen her alanda daha az maliyetle daha güvenilir bir ortam sunulmuş olunacak. Her kullanıcının kendine ait tek ve özel bir hesabI bulunacak.

Tüm belgeler kullanıcı yönetiminde olacak isteyenler karekod yöntemi ile işlem yapılabilecek. Banknotun dijital hali olarak adlandırılan bu sistem 18 yaş altında olup herhangi bir hesabı bulunmayan kullanıcılar tarafından da tercih edilebilecek.

Bakmadan Geçme