Sanatseverlerin dikkatine

Bu hafta İstanbul, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar şehrin kültürel atmosferini zenginleştirecek.

Bu hafta İstanbul, zengin bir sanat ve kültür programıyla dolup taşıyor.

Yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar şehri canlı tutuyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda (İDT), 3-6 Nisan tarihleri arasında "Sonbaharda Son Güller", "Palto", "Babamın Kelimeleriyle", "80 Günde Devr-i Alem" ve "Bay Z." gibi önemli oyunlar sahnelenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise 1-6 Nisan'da "Vakitlerden Bir Vakit (Meddah Hikayesi)", "Ödüllü (Geleneksel Orta Oyunu)", "Sivrisinekler", "Zehir", "Tartuffe", "Fosforlu Cevriye", "Öldün, Duydun mu?", "Oscar", "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Komik Para" gibi sevilen oyunlar sanatseverlerle buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), 2 Nisan'da "Hayrola Karyola", 5-7 Nisan'da ise "Yüzyıllık Destan Ateş" oyunları sahnelenecek. Zorlu PSM'de ise "Cimri", "Aşık Shakespeare" ve "Kopenhag" gibi ilgi çekici oyunlar sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Maximum Uniq Hall'da ise "Büyük Aşıkların Sonuncusu", "Hücreler", "Aydınlıkevler" ve "Richard" gibi çarpıcı oyunlar sergilenecek.

Müzikseverler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Mavera Türk Müziği Topluluğunun "Ramazaniyeler" konseri ve 6. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması'nın final konseri gibi etkinlikler düzenlenecek. AKM'de ise Salman Gambarov & Bakustic Jazz feat. İlhama Gasimova ve La Cetra Barockorchester Basel & Sergey Malov gibi muhteşem konserler gerçekleştirilecek.

Sergi tutkunları için Büyük Çamlıca Cami Külliyesi'nde "Esma-i Hüsna Koleksiyonu", Galataport Paket Postanesi'nde "Yüzyıllık Emanet: Kızılay Esir Mektupları Sergisi" ve Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde "Üç Harem-i Şerif Sergisi" gibi özel sergiler ziyaret edilebilecek.

İstanbul'un bu zengin sanat ve kültür programı, şehrin kültürel yaşamına renk katmaya ve vatandaşları mutlu etmeye devam ediyor.

AA

Bakmadan Geçme