Sarı-lacivertliler, rekor kırdı

Fenerbahçe, Süper Lig'de karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 yenerek, deplasmanda üst üste 10 galibiyet alarak rekor kırdı.

Trendyol Süper Lig’in 32'nci haftasında Kanarya, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmada 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Edin Dzeko ve Michy Batshuayi’nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

 

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda başarı göstererek, bu maçta da hanesine 3 puan yazdırırken, dış sahada 15 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe bu süreçte; Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Antalyaspor, Rizespor, Hatayspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük’ü yenerken, Adana Demirspor ile berabere kaldı.

Dış sahada en fazla puan toplayan takım konumunda yer alan Sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadığı maçlarda 38 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

 

Fenerbahçe, dış sahada oynadığı 16 maçın 10’unda kalesini gole kapattı. Bu mücadeleyle birlikte sarı-lacivertliler, üst üste galibiyet sayısını 10’a yükseltti ve bir sezonda üst üste 10 galibiyete ulaşarak rekor kırdı.

 

Deplasmanda rekor 

Fenerbahçe, Karagümrük karşısında aldığı galibiyetle bu sezon dış sahada 15'inci galibiyetini aldı. Fenerbahçe, 21 takımla oynanan 2020-2021 sezonundaki rekorunu da egale ederek, 14 galibiyet aldığı sezonu geride bıraktı.

Kanarya o sezon deplasmanda 47 puan toplamıştı. Şampiyonluk yaşadığı 2010-2011 sezonunda 9 maçlık galibiyet serisi yakalarken, bu sezon bu sayıyı geçmeyi başardı.

Sarı-lacivertli ekip, kalan bölümde dış sahada 1 puan alması durumunda puan rekorunu eşitleyecek, söz konusu rakamı geçmesi durumunda puan rekorunu kıracak.

 

Kanarya, ligde bir sonraki hafta Sivasspor’la karşı karşıya gelecek.

 

Bakmadan Geçme