Sarayönü Belediyespor'dan karate şöleni: 15 sporcu dereceyle döndü!
Sarayönü Belediyespor Kulübü, 24 Mayıs'ta düzenlenen Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Karate Şampiyonası'nda büyük başarıya imza attı. 19 sporcuyla katılan takım, 15 madalya kazanarak ilçeye gurur yaşattı.
24 Mayıs 2025 tarihinde Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Karate Şampiyonası’na katılan Sarayönü Belediyespor Karate Takımı, kata ve kumite dallarında sergiledikleri üstün performansla göz doldurdu. Turnuvaya 19 sporcu ile katılan takım, 15 sporcusunu dereceyle evine göndererek ilçede büyük bir sevinç yarattı.
Dereceye giren sporcular şöyle sıralandı:
Asmin Yıldız: Kata 2.'si, Kumite 1.'si
Berra Özen: Kata 1.'si
Muhammed Ubeydullah Çınar: Kata 2.'si, Kumite 1.'si
Muhammed Ali Harmankaya: Kumite 1.'si
Fadimenur Tamak: Kata 3.'sü, Kumite 2.'si
Elif Korucu: Kata 2.'si
Havva Gümüş: Kata 2.'si
Belinay Öcal: Kata 2.'si, Kumite 3.'sü
Elif Ece Ulukavak: Kata 3.'sü
Tunay Yiğit: Kata 3.'sü
Mert Ertuğrul Gürcü: Kata 3.'sü
Damla Vanlı: Kata 3.'sü
Cansu Dursun: Kata 3.'sü
Atiye Berra Tokgöz: Kumite 3.'sü
Muhammet Kerem Köse: Kumite 3.'sü
Anadolu Yıldızlar Ligi’nde de Madalyalar Geldi
Takım, 25 Mayıs’ta yine Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarına ise üç sporcu ile katıldı. Bu organizasyonda da Sarayönü Belediyesporlu karateciler başarılarına bir yenisini ekledi.
Atiye Berra Tokgöz ve Muhammet Kerem Köse, kumite dalında 3. olurken;
Muhammed Ali Harmankaya, kumite dalında 1. olarak bir üst lige yükselme hakkı kazandı.
Antrenör Ekşi: “Karate Çocuklar İçin Hayat Disiplini Demek”
Karate takımı antrenörü Nesliham Ekşi, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada sporcularının performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi:
“Sporcularımın hem mental hem de fiziksel olarak maça hazır olduğunu görmek beni gururlandırdı. 19 kişiyle katıldığımız bu müsabakadan 15 madalyayla dönmek bizim için büyük bir başarı. Asıl hedefimiz çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırarak spora yönlendirmek. Karate sayesinde sadece fiziksel gelişim değil, sosyal ve akademik başarı da artıyor. Velilerimizin bu branşa olan desteği bizleri çok mutlu ediyor.”
Ekşi ayrıca Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç’a karate branşına sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.
