• Haberler
  • Güncel
  • Sarımsağı tek hamlede soyma tekniği – 1 saniye sürüyor - . Kokusu elde kalmıyor…

Sarımsağı tek hamlede soyma tekniği – 1 saniye sürüyor - . Kokusu elde kalmıyor…

Tam bir antioksidan deposu olan sarımsağı soyarken kokusunun elinize bulaşmaması ve şıp diye soyulması için bilmeniz gerekenler

Kış aylarının baş tacı ve kelle paçanın olmazsa olmazı sarımsak soyarken birçok ev hanımının vakti israf oluyor. Öte yandan parmaklara sinen koku da cabası… Sarımsağın hızlı soyulması ve kokusunun parmaklara sinmemesi için dikkat edilmesi gereken bazı teknikler var.

TEK HAMLEDE SOYULUYOR

turkiyegazetesi.com.tr’de yer alan habere göre sarımsakları 1 dakika sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıklar soyabilirsiniz. Ardından, ellerinizi ıslatıp sarımsakları ovalayarak, kolayca kabuklarının çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sarımsağı tek hamlede soyma tekniği – 1 saniye sürüyor - . Kokusu elde kalmıyor…

KEBAPÇILARIN SARIMSAK SOYMA TEKNİĞİ

Sarımsağı soyarken hem besin değeri ölmesin hem de kolay soyulsun istiyorsanız bilmeniz gereken yöntem bıçak sırtı tekniğidir. Tek yapmanız gereken bıçağın yassı kısmını sarımsakların üzerine bastırmak. Bu şekilde sarımsak kabukları kolayca çatlıyor, ardından elle hemen soyuluyor. Üstelik herhangi bir ekipman kirlenmeden, hızlı ve kolayca yapılıyor. Bu yöntemle bir baş sarımsağı 10 dakika içinde açıklayabilirsiniz.

Sarımsağı tek hamlede soyma tekniği – 1 saniye sürüyor - . Kokusu elde kalmıyor…

SARIMSAK KOKUSU PARMAKLARINIZA SİNMESİN…

Nefis bir akşam yemeği için doğradığınız ya da bıçak sırtı ezdiğiniz sarımsak kokusunun elinize sinmesini istemiyorsanız bilmeniz gereken detaylar var.

Plastik Eldiven Kullanın: Sarımsağı doğrarken ince plastik eldivenler giyerek, kokunun ellerinize geçmesini engelleyebilirsiniz. Eldivenleri kullanıp işiniz bittiğinde çıkartabilirsiniz.

Limon Suyu: Sarımsak doğradıktan sonra ellerinizi limon suyu ile ovabilirsiniz. Limon suyu, kokuyu nötralize edebilir.

Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr * Derleme: hakimiyet.com * Görsel kaynak: youtube.com

Bakmadan Geçme