• Haberler
  • Güncel
  • Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle aylarca bozulmuyor ve taze kalıyor

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle aylarca bozulmuyor ve taze kalıyor

Sarımsak, çok faydalı bir besin. Ancak çabuk filizlenip bozulabiliyor. Türk mutfağında da çokça kullanılan sarımsakla ilgili bilmeniz gereken bir aşçılık sırrı var.

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle aylarca bozulmuyor ve taze kalıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarımsak denilince ilk aklımıza gelen ağızda bırakacağı kokusu olmakta. Fakat güçlü bir antibiyotik olan sarımsağın faydaları çok fazla. Hastalıklarla mücadelesi dışında sarımsağın kullanıldığı birçok farklı alan da bulunuyor. Sarımsağı yutmanın faydaları gibi sarımsak yağı, sarımsak şampuanı gibi konular da bir çok kişi tarafından araştırılmakta. 

SARIMSAK GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ

Bir çok beslenme uzmanı, sarımsak giren eve doktor girmez diyor. Bolca sarımsak tüketmemizde fayda var. Ancak çoğu zaman sarımsak, çabuk bozuluyor ve filizleniyor.

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle aylarca bozulmuyor ve taze kalıyor

UZUN SÜRE SARIMSAK NASIL SAKLANIR?

Marketten veya pazardan satın aldığınız sarımsakların bozulmaması için aşçıların uyguladığı bazı yöntemler var. Haberciniz'de yer alan bir içerikte; Sarımsakların bozulmasını önleyen yöntemler paylaşıldı. Bu yöntemleri deneyin, sarımsaklar aylarca bozulmadan taze kalacak.

1- ROBOTTAN GEÇİRİN

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyebilir ya da robottan geçirebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin karıştırın. Sonra da bir kilitli poşete ya da buzdolabı poşetine koyun. İyice yaydıktan sonra dondurucuya atın. Kullanmak istediğinizde ince bir tabaka haline geldiği için istediğiniz miktarda parçalayarak kullanabilirsiniz.


2-YAĞDA SAKLAMA

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı bir kavanozun içine koyun. Üstüne ayçiçek ya da zeytinyağı ilave edin. İsterseniz zeytinyağı koyduğunuzda kekik ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu sosu da salatalarınıza koyabilirsiniz.

3- KAPAKLI PLASTİKTE SAKLAMA

Genellikle çilek, hazır salata gibi ürünlerde kullanılan plastik kapların içinde sarımsak saklayabilirsiniz. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları yarım kiloluk kapaklı plastik kaplara koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından kapağını kapatıp buzluğa atın. Uzun süre bu şekilde saklayabilirsiniz.

4- TURŞU YÖNTEMİYLE SAKLAMA

Soyduğunu sarımsakları 1 kiloluk kavanoza koyun. Üstüne 1.25 yeme kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı sirke ve kavanozun ağzına kadar su ekleyip kapaklarını kapatın. Bu yöntemle sarımsağı çok uzun süre saklayabilirsiniz.

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle aylarca bozulmuyor ve taze kalıyor

5-SARIMSAK TOZU YAPARAK SAKLAMA

Sarımsakları ince ince doğrayıp yağlı kağıda yerleştirin. İncecik doğradıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde yağlı kağıda yayın. 4-5 gün güneşte kurutun. Kuruttuktan sonra bir çay kaşığı tuz ekleyip bir robottan geçirin. Un haline gelen sarımsak tozunu bir kavanoza koyun. Bu şekilde çok uzun süre tüketebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

Bakmadan Geçme