• Haberler
  • Teknoloji
  • Şarjı 1 ay giden telefon ilk kez tanıtıldı. Yılların efsanesi Nokia 150 ve 130 ile geri döndü

Şarjı 1 ay giden telefon ilk kez tanıtıldı. Yılların efsanesi Nokia 150 ve 130 ile geri döndü

Tuşlu telefondan vazgeçemeyenlere Nokia öyle bir güzellik yaptı ki... Dokunmatik ekran telefon kullananlar bile kıskandı

Şarjı 1 ay giden telefon ilk kez tanıtıldı. Yılların efsanesi Nokia 150 ve 130 ile geri döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsveç merkezli teknoloji şirketi Nokia, "Battı, iflas etti" söylemlerinin arasında iki yeni modelini tanıttı. Herkes yeni dokunmatik ekranı, gelişmiş kamerası ve son sürüm android işletim sistemi ile  teknolojiye ayak uydurmasını beklerken Nokia, iki yeni tuşlu telefonunu resmen tanıttı. Nokia 150 ve 130'un özellikleri duyanları şaşkına çevirdi.

Tgrthaber.com.tr'nin Gizmodo'dan derlediği haberde Nokia'nın 150 ve 130 telefonunun özelliklerinden bahsedilerek, "Küçük ekranları, düşük çözünürlüklü kameraları ve 3,5mm kulaklık girişi gibi özellikeriyle öne çıkan Nokia 130 ve 150 telefonlarında, tahmin edileceği gibi günümüzde standart haline gelen özelliklerin hiçbiri bulunmuyor. Her iki cihazın da en önemli özelliği, 1 ayı bulan bekleme süresine sahip bataryası." ifadeleri kullanıldı. 

ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Serinin en üst modeli olarak konumlandırılan Nokia 150, 2,4 inç QVGA ekranı, 1,450 mAh kapasiteli çıkarılabilir bataryası, FM radyosu, kulaklık girişi ve microSD kart özelliğiyle ön planda. Cep telefonu arka tarafında bir adet 0,3 Megapiksel VGA kamerasını barındırıyor.

Nokia 130 modeli de 150 ile aynı boyutta ekrana ve çıkarılabilir pile sahip. Ancak kamerası yok. Her iki telefonda da IP52 dayanıklılık sertifikası ve 12 tuştan oluşan bir tuş takımı bulunuyor. Ayrıca menülerinde dolaşmak için tasarlanmış bir gezinme düğmesi de, telefonun diğer detayları arasında yer alıyor.

Şarjı 1 ay giden telefon ilk kez tanıtıldı. Yılların efsanesi Nokia 150 ve 130 ile geri döndü

GÖZÜ SADECE TELEFONDA DEĞİL!

Nokia, bir zamanlar cep telefonu pazarının lideri olan ancak son yıllarda rekabet gücünü kaybeden bir şirket. Peki, Nokia şu an ne üretiyor? Nokia, cep telefonu üretimini Microsoft'a sattıktan sonra, ağırlıklı olarak telekomünikasyon altyapısı ve ağ ekipmanları üzerine odaklandı. Nokia, 5G teknolojisinin geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, Nokia, akıllı şehirler, sanayi 4.0, dijital sağlık ve uzay gibi alanlarda da çözümler sunuyor. Nokia, yenilikçi ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr Derleme: Hakimiyet.com - Göktuğ Efil
 

Bakmadan Geçme