Şeb-i Arus'ta bir rezalet daha!

Ilımlı İslam projesinin bir ayağı olan 'Mevlana'yı İslamsızlaştırma' çalışmaları devam ediyor.

Şeb-i Arus'ta bir rezalet daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ilımlı İslam projesinin bir ayağı olan “Mevlana’yı İslamsızlaştırma” çalışmaları devam ediyor.
Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla yapılan Şeb-i Arus’ta bir skandal daha yaşandı. Letonyalı bir grup kadın, Mevlana meydanında Sema ayini yaptı.  Zikir ve ibadet olan Sema’nın kadınlar tarafından bir dans gösterisi gibi yapılması sosyal medyada büyük tepki çekti.

İŞTE O SKANDAL GÖRÜNTÜLER>>>

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ‘semazen görünümlü’ kadınlar dans edip ‘dönerken çevrelerinde duran erkekler de ilahiler söylüyor.
Görüntüler Twitter’da tepki çekti. Bir kullanıcı, “Mevlana’dan uzak durun” yazarken bir diğeri “Bu ibadet değil saçmalık, bu Ilımlı İslam projesidir” sözleriyle tepkisini gösterdi. Bir başka kullanıcı, “Sözün bittiği yerdeyiz” yazdı.


Neden izin verildi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya İl Genel Meclisi tarafından belirlenen şartlara aykırı olarak, aslına uygun olmayan sema töreni ve gösteri yapılamayacağına dair genelge yayınlanmıştı. Buna rağmen bu gösteriye neden müdahale edilmediği merak konusu oldu!

Her yıl bir rezalet!


Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’ndeki gösteride yarı çıplak semazen sahne aldı. Aynı yıl Konya’da düzenlenen 18. Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nde Sema gösterisi ve flamenko dansı birlikte gerçekleştirildi. İspanyol dansçı Flamenko dansının ardından bir Sema gösterisi gerçekleştirmiş, Sema’ın amacından saptırılıp bir şova dönüştürüldüğü bu tür gösteriler büyük tepkilere neden olmuştu.

(hakimiyet.com)

 

 

 

Bakmadan Geçme