Sebze fideleri dondan pet şişelerle korunuyor

Meteorolojinin Kütahya ve ilçelerindeki zirai don ve kırağı uyarısının ardından Hisarcık ilçesinde vatandaşlar, sebze fidelerini pet şişelerle kapatarak önlem almaya başladı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 Mayıs 2024 Pazar gününden itibaren Kütahya ve ilçelerinde zirai don ve kırağı riski bulunmaktadır. Bu uyarının ardından Hisarcık ilçesindeki vatandaşlar, özellikle sebze fidelerini korumak için çeşitli önlemler almaya başladılar.

Hisarcık ilçesinde yaşayan üreticiler, meteorolojinin uyarısını ciddiye alarak tarlalarındaki sebze fidelerini zirai don ve kırağa karşı korumak için harekete geçti. Özellikle kavun, karpuz, domates ve salatalık gibi hassas ürünlerin bulunduğu tarlalarda, fidelerin zarar görmemesi için çeşitli yöntemler denendi.

Fideleri korumak için kullanılan yöntemler arasında, pet şişelerin alt kısımlarının kesilerek fidelerin üzerine yerleştirilmesi ön plana çıktı. Bu yöntemle fidelerin üzeri örtülerek zirai dona ve kırağıya karşı bir nevi izole edilmiş oldu.

Meteoroloji raporlarına göre, 5 Mayıs Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Özellikle Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde salı sabah saatlerine kadar, Eskişehir çevreleri ile Bursa’nın güney ilçelerinde ise hafif kuvvette zirai don hadisesi beklenmektedir.

Bakmadan Geçme