Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor: Son İtirazlar İçin!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel seçimi takvimi öncesi hazırlık süreci başladı.

Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor: Son İtirazlar İçin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçmen listeleri askıya bugün itibariyle çıkıyor. Vatandaşların listeye itiraz etmeleri için belirli bir süre bulunuyor. 4-17 Ocak tarihleri arasında askıda kalacak olan listeler içerisinde 18 yaşını doldurmuş her bireyin geçerli yerleşim adresi ve kişisel bilgileri yer alıyor.

Seyyar Sandık Başvuru Ekranı

Askıya çıkan seçmen bilgilerine YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden veya muhtarlıklardan ulaşılabilecek. Seçmen bilgilerine itiraz hakkı ise İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne yapılacak. İtirazlar için 17 Ocak tarihi öne çıkarıldı.

Herhangi bir hastalığı ya da engeli bulunduğu için oy kullanamayacaklar bu yıl seyyar sandıklar ile oy kullanabilecek. YSK'nın internet sitesi üzerinden seyyar sandık talep formunu dolduran her vatandaş bu hizmetten yararlanacak.

Engelli Beyan Formu ile Başvuruya Açılacak!

Görme ya da ortopedik engeli bulunanlar yüzde 40 ve üzerinde kusurlu olduğunu belge ile ispatlayacak. Engelli beyan formunu yaşadığı yerdeki ilçe seçim kuruluna gönderilmesi için muhtarlığa başvurması yetecek. Başvuru bizzat engelli kişi tarafından veya yakını tarafından yapılabilecek.

 

Bakmadan Geçme