Sedat Peker ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Organize Suç Örgütü lideri Sedat Peker hakkında çıkarılan kırmızı bültenin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nden iade talebinde bulunulduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, henüz bir cevabın gelmediğini açıkladı.

Sedat Peker ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili  Adalet Bakanlığı'ndan açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suç örgütü lideri Sedat Peker ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadeleriyle ilgili Bakan Bozdağ'dan son dakika açıklamaları geldi.

SEDAT PEKER'İN İADESİ

Bakan Bozdağ, "’Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı." açıklamasında bulundu.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

Bakan Bozdağ:FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'den iade talebine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

'Maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Türkiye olarak biz iade konusunda ısrarımızı ve bu konudaki haklı talebimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu talebinin yerine getirilmesini sağlamayı bundan sonradan devam edeceğiz’

Bakmadan Geçme