Şehir Hastaneleri Sağlığa Değer Katıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetimler neticesinde 'Anne Dostu Hastane' ünvanı almaya hak kazanan Konya Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti.

Şehir Hastaneleri Sağlığa Değer Katıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetimler neticesinde ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı almaya hak kazanan Konya Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Hastane Başhekim Vekili Dr. Öğretim Görevlisi Oğuzhan Günenç ile birlikte hasta ziyaretleri de gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Usta, şehir hastanelerinin hasta memnuniniyetini artırdığına dikkati çekti.

Anne ve bebek sağlığı ile birlikte doğum hizmetleri kalitesinin en üst seviyeye çıkartılabilmesi adına Konya Şehir Hastanesi’nde önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Milletvekili Usta, “Doğumun ideal koşullarda ve tek kişilik odalarda gerçekleştirilmesi, en az müdahale ile ve normal yollarla doğum olayının büyük oranda sağlanması gibi önemli kriterleri yerine getiren Konya Şehir Hastanesi, haklı olarak bu ünvanı almıştır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Pilot il olarak Konya’da başlatılan ‘İlk Adım Ebe Gebe Okulu’ projesinin, ‘Anne Dostu Hastane’ belgesi alınmasında önemli katkıları olduğunu görmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Milletvekili Usta, “İlk olarak Konya’da başlayan projemiz, artık tüm Türkiye’de ve bütün doğumhanelerde son derece güzel değişimlere ışık tutmaktadır” dedi.

Hastanede yatan hasta ve yakınları ile de sohbet ederek geçmiş olsun temennilerinde bulunan Milletvekili Usta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin vatandaş memnuniyetine verdiği önem ortada.  Bu hastanemizde de çalışan ve vatandaş memnuniyetinin yüksek olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etti. Şehir Hastaneleri ile birlikte hastalarımıza çok daha nitelikli hizmet veriyoruz. Ayda yaklaşık 800 doğum eyleminin gerçekleştiği Konya Şehir Hastanemizde, bu yoğunluğa rağmen verilen hizmet kalitesi çok üst seviyelerde. Bu vesile ile bir kez daha tüm sağlık çalışanlarımıza ve idarecilerimize yapmış oldukları fedakâr çalışmalar nedeni ile teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme