• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer bugün veya yarın diye duyurdu: Dolar bu rakamın üzerine çıkacak!

Selçuk Geçer bugün veya yarın diye duyurdu: Dolar bu rakamın üzerine çıkacak!

Dolar hakkında verdiği iddialı tahminlerle bilinen Selçuk Geçer, son analizini yayınladı. İşte Selçuk Geçer'in beklediği kur seviyesi.

Selçuk Geçer bugün veya yarın diye duyurdu: Dolar bu rakamın üzerine çıkacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde daima tartışma konusu olan ve seçimlerden sonra 19 liradan 28 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru için beklenen yorum ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi.

Selçuk Geçer, yaptığı son değerlendirmede, hükümetin dolar tahminini değerlendirirken, dolar kurunun yalnızca 1 veya 2 gün içerisinde 27 TL seviyesine tekrar aşacağını söyledi.

Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında, dolar kurunda beklenen son tahminini paylaşırken, vatandaşları dolarlarını satmaması konusunda uyardı.

Selçuk Geçer'in hedefinde OVP programının paylaşılması ile hükümetin dolar tahmini yer alıyordu. “Çarpı 2 yapın siz” diyen Selçuk Geçer yeni yıl dolar tahminini 74 TL'ye güncellemiş oldu.

Selçuk Geçer bugün veya yarın diye duyurdu: Dolar bu rakamın üzerine çıkacak!

PEKİ NE OLACAK?
Küresel piyasalarda başlayan hareketlilik Eylül ayı içerisinde FED’in açıklayacağı faiz kararı riskleri artırıyor. Ünlü ekonomist FED'in faiz kararı gölgesinde dolar, altın ve borsa ne olacak? sorusunu yanıtlayarak yatırımcıya da yön veriyor. “Bana göre Eylül ayında bir faiz artışı olmayacak. Kasımda faiz artışı yapılabilir” diyerek FED'in yaklaşımına yönelik tahminlerini paylaştı.

CİDDİ SIKINTILARI DA GETİRİR
Selçuk Geçer: “Çin'de olabilecek olası bir kriz doğrultusunda dünya olumsuz olarak etkilenebilir. Çin'in verileri bu yönde gelmeye devam ederse enflasyon beklentinin altına düşmeye devam edecektir. Çin resesyon tehlikesi ile baş başa kalabilir. Bu durum ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir” diyerek ekledi.

Selçuk Geçer bugün veya yarın diye duyurdu: Dolar bu rakamın üzerine çıkacak!

BUGÜN YARIN 27 TL’NİN ÜZERİNE ÇIKACAK
Selçuk Geçer riskli piyasalar olarak adlandırılan kripto para ve hisse senedine yönelik tahminlerini güncel verilerle beraber paylaştı.

"Dolar bugün yarın 27 TL'nin üzerine çıkacak göreceğiz. Sonrasında ise olması gereken hedefe doğru ilerleyecektir” diyen uzman isim FED'in faiz kararı gölgesinde Türkiye bu durumdan nasıl etkilenir? sorusunu da yanıtladı.

“Dolar endeksi bir süre daha yukarı yönlü doğru ilerler. Parite bir süre daha düşük kalır. Avrupa yanlışlıkla şahin açıklama yerine güvercin açıklama yaparsa faiz indirme sinyalleri oluşur. Paritede düşüş eğilimi daha da hızlanır. Bu Türkiye açısından olumsuzdur. Euro geriye çekilir, döviz baskılanır ve işin tadı kaçar” açıklamalarında bulundu.
 

Bakmadan Geçme