• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda bu tahmini ilk kez yaptı

Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda bu tahmini ilk kez yaptı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doları olan vatandaşları uyardı ve Merkez Bankası'nın son dolar tahminini sosyal medyadan değerlendirdi.

Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda bu tahmini ilk kez yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin 2021 yılının son aylarında uygulamaya başladığı ekonomi politikası, dolar kurunun TL karşısında rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Mehmet Şimşek'in göreve getirilmesiyle birlikte ekonomi politikasında bazı değişiklikler olsa da doların yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 30 TL'yi aşacağı tarihi açıkladı.

Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda tahmini ilk kez yaptı

DOĞRU HAMLE
Ekonomist Selçuk Geçer, doların yükselişiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Merkez Bankası'nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 26 TL'ydi. Şu anda o seviye yakalandı. Yeni bir değerlendirme yapıldığında doların yıl sonu tahmininin 30 TL'nin üzerine çıkacağını düşünüyorum. Doların serbest bırakılması doğru bir hamledir. Böylece dolar kuru gerçek değerine ulaşacak ve yabancı yatırımcılar ülkemize ilgi gösterecektir. Muhtemelen Temmuz ayının sonu veya Ağustos ayının ortalarında dolar kuru 30 TL üzerini göreceğiz."

Selçuk Geçer, sosyal medya hesabında başka bir paylaşımda ise, "Merkez Bankası'nın 12 ay sonraki dolar beklentisi 31 lira... Hiçbir şey demiyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda tahmini ilk kez yaptı

YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Selçuk Geçer, dolar sahiplerinin dikkatini çeken bir uyarıda bulunarak, döviz sahiplerinin önemli bir riskle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Merkez Bankası, 27 ay sonra faiz artışına giderek dolar kurunda hızlı bir yükselişe sebep oldu. Türk Lirası her geçen gün değer kaybederken, dolar kuru ise yükselişini sürdürüyor.

Selçuk Geçer, bankada döviz hesabı bulunanlar için ek vergi uygulamasının gündemde olduğunu söyledi. Ancak ünlü ekonomist, hükümetin böyle bir adım atmasının büyük bir hata olacağını ve vatandaşların bu vergiyi tek sefere mahsus ödeyeceğini, sonrasında ise dövizlerini bankadan çekeceklerini dile getirdi.

Selçuk Geçer'den dikkat çeken iddia: Dolarda tahmini ilk kez yaptı

DAHA YÜKSEK TEKLİFLER SUNUCAKLAR
Selçuk Geçer'in açıklamaları şöyle:

"Bankalardaki döviz hesaplarına vergi geleceği yönünde söylentiler var. Vergi gelebilir, ancak daha önce yapılan hatalar gibi, bu da kayıt dışını artırır. İnsanlar paralarını bankadan çekerek vergiyi tek seferde öder ve paralarını evde saklamaya başlarlar. Bu durumda döviz pazarında Kapalıçarşı'da fiyatlar yükselirken, bankalarda fiyatlar düşer. Bankalar döviz elde etmek için daha yüksek teklifler sunmaya başlayacaktır. Bu durum, bankalar ve piyasalar arasındaki makasın açılmasına sebep olacaktır."

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme