• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer'den flaş açıklama: Dolar kısa sürede 30 TL olacak!

Selçuk Geçer'den flaş açıklama: Dolar kısa sürede 30 TL olacak!

Tartışmalı açıklamalarıyla bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 30 lira üzerine çıkacağını açıkladı. Gerçek enflasyon rakamlarının açıklanmadığını belirten Geçer, dövizde büyük bir değişiklik beklediğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Selçuk Geçer'den flaş açıklama: Dolar kısa sürede 30 TL olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili yaptığı tahminlerle gündemi sallıyor. Döviz piyasasında yaşanan yukarı yönlü hareketlerin ardından Geçer, dolar ve euro için cesur bir değerlendirme yaptı. 

30 TL ÜSTÜNÜ GÖRECEĞİZ
Temmuz sonu ve Ağustos ayının ortalarında dolar kurunun 30 TL üzerine çıkabileceğini belirten Geçer, bunun Merkez Bankası'nın yeni tahminlerine göre gerçekleşeceğini söyledi.

Selçuk Geçer'den flaş açıklama: Dolar kısa sürede 30 TL olacak!

Aynı zamanda enflasyon konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulunan Geçer, gerçek enflasyon rakamlarının açıklanması gerektiğini vurguladı. Enflasyon oranlarının son 5 yıldır TÜİK tarafından karartıldığını iddia etti ve satın alma gücünün artırılmasının doğru enflasyon rakamlarıyla mümkün olacağını ifade etti.

Geçer'in iddiasına göre, doların reel değeri 40 TL'ye kadar çıkabilir ve gerçek enflasyon rakamları açıklandığında bu değerine ulaşmış olacak. Bu yüksek rakamların ülke ekonomisine etkileri ve döviz piyasasında nasıl bir tablo çıkacağı merak konusu olarak ön plana çıkıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme