• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: Bu tarihte 4 lira artacak

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: Bu tarihte 4 lira artacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin geldi. İşte Geçer'e göre doların 30 lira olacağı tarih...

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: Bu tarihte 4 lira artacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar hakkındaki yüksek tahminleri nedeniyle hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda da bulunulan ünlü ekonomist Selçuk, dolar sahiplerini ilgilendiren açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Dolar kurunun 30 TL’nin üzerine çıkacağı tarihi açıklayan Selçuk Geçer dolar yatırımcılarına ve dolar borcu olanlara çok kritik bir uyarıda bulundu.


EN AZ 25 BAZ PUAN FAİZ ARTTIRIMI

Ekonomik gelişmeleri yorumlayan Selçuk Geçer, “Avrupa Merkez Bankası en az 25 baz puan faiz arttırımı yapacak. FED tarafında da Temmuz ayında 25 baz puanlık faiz artırımı yapılması kesin gibi. Piyasalar da bunu fiyatlamaya başladı. Bu durum altın fiyatlarında baskı getirirken dolar kuru üzerinde de etkili olup Türk lirasını etkiliyor. Fiyatlamalarda bunun yansımalarını takip ediyoruz. 

Hem FED hem de Avrupa Merkez Bankası faiz artırımı yapacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir durum var. FED faiz artırımlarına daha erken başlamış ve Avrupa Merkez Bankası bekle gör taktiğini uygulamıştı. FED artık faiz artırımlarında sona gelirken Avrupa Merkez Bankası’nın alması gereken bir miktar daha yol var. Bu da euro/dolar paritesinde değer artışı olması anlamına geliyor. Euro kuru dolar kuruna göre bir miktar daha fazla artacak. Bu dolar kurunun artmayacağı anlamına gelmiyor.” dedi.


SERBEST BIRAKILMASI DOĞRU BİR HAMLE

Dolar kurunun yükselişine dair rakam açıklaması yapıp tahminde bulunan Selçuk Geçer, “Merkez Bankası’nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 26 TL’ydi. Şu anda o seviye yakalandı. Yeni bir değerlendirme yapılıp dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkacak. Dolar kurunun serbest bırakılması doğru bir hamle. Dolar kuru gerçek değerini bulacak ki yabancı gelecek. Temmuz ayının sonunda veya Ağustos ayının ortalarında dolar kurunda 30 TL üzerini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Yorumlar 6
07 Temmuz 2023 02:47

Akp kardeşlerimiz hemen saçma sapan yorumlar yapmaya başlamış???? aynen kardeşim dolar 3 ay önce 60 tl olmadı ama bugün 26 lira az mı ya şu kafalarınızı kumdan çıkartmanız dileğiyle

Fikret YAVUZ 05 Temmuz 2023 20:26

Selçuk Bey'in ekonomi bilgisi tartışılmaz.Ne söyledi ise adım adım gerçekleşir. Hariçten gazel okuyanların piyasadan ve ekonomi bilimden haberi yok.

Ozzy 05 Temmuz 2023 18:04

Malesef Selçuk kardeş hep panik haldesin

Cem Aslan 05 Temmuz 2023 18:00

Selçuk bey senelerdir verdiğiniz rakamlardan bir tanesi zamanında tuttuğunda size teşekkür edeceğim.

M.basaran 05 Temmuz 2023 12:12

Aslında Selçuk geçer doğru tespitler yapıyordu işin doğasına mantığına uygun uygulama yapılmayınca dolar gecikerekte olsa 30a doğru gitti çünkü aşırı baskıyla tutmaya çalıştılar olmadı ters tepti resmi olarak tutsalar bil piyasa satıcıları ev araba kira ve gıda fiyatlarını doları 50 lira olarak fiyatlamışlardı vicdansızlık yaparak bir darbe de piyasacılar vurdu millete durun diyende yok Tüm sebep kendimiz üretmedik olan fabrikalarımızı sattık kapattık inşaat ürettik????????????

Mert 05 Temmuz 2023 02:01

Bu yalancı düzenbaz adamı haber yapmayın Allah aşkına. Anca sıkıyor, buna kalsa 3 ay önce dolar 60 TL olmuştu. Yalancı.

Bakmadan Geçme