• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer hükümetin izin verdiği rakamı açıkladı: Dolar kuru buraya gidecek

Selçuk Geçer hükümetin izin verdiği rakamı açıkladı: Dolar kuru buraya gidecek

Dolar hakkındaki iddialı yorumları ile öne çıkan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru için çarpıcı bir iddiada bulundu. Faizlerin bir süre daha düşük seyredeceğini belirten Geçer, dövizde beklenen rakamı da paylaştı.

Selçuk Geçer hükümetin izin verdiği rakamı açıkladı: Dolar kuru buraya gidecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doları yorumları nedeniyle BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan Selçuk Geçer, seçim sonrası doları analiz etti.

Ekonomist Selçuk Geçer, iktidarın ve yeni Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in döviz ve altın kurları ile ilgili yol haritasını anlattı.

Selçuk Geçer politika faizlerinin bir süre daha düşük seviyelerde tutulacağını tahmin ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

"OLMASI GEREKEN YERE KADAR GÖTÜRMEK ZORUNDALAR"

"Dövizin biraz daha yükselmesini istiyorlar. Çünkü dış ticaret açığı çok ciddi oranda artmış durumda. Merkez Bankası rezervleri boşaldı, negatifte artık. Diğer taraftan dövize ciddi bir talep var bunu karşılayabilmeleri için yeni döviz rezervlerine ihtiyaç var. Swapları yenilemekte zorlanıyorlar. Hem yabancıları hem de yerlileri ikna edebilmek adına dövizi bir miktar daha serbest bırakmak zorundalar. Olması gereken yere kadar götürmek zorundalar. Sonrasında döviz hem yerliyi hem yabancıyı ikna edecek bir pozisyona geldiğinde bir faiz artırımı yaparak piyasayı dengelemeye çalışacaklar diye tahmin ediyorum"

“DOLARI 35-40’IN ALTINDA BEKLEMEYELİM”

"Seçimden sonraki ilk 6 ay yine dövizde dalgalanmalar olur, yine doları 35-40'ın altında beklemeyelim, zor günler bizi bekliyor olacak. Buna sabretmek zorundayız. Sonrasında doğru modeller uygulanarak her şey belli bir dengeye oturtulabilir. 3 yıl sonra 5 yıl sonra Türkiye eski güçlü haline gelebilir. Kim iktidara gelirse gelsin elinde sihirli bir değnek olmayacak."

Bakmadan Geçme